Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Mleté maso zapečené s bramborovou kaší

Francouzská kuchyně – to jsou sýry v mnoha podobách. Vyzkoušejte třeba recept Romana Pauluse na mleté maso zapečené s bramborovou kaší a aromatickým sýrem.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Maso:

  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 100 g cibule
  • 2 × stroužek česnek
  • 100 g mrkev
  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • 800 g mleté hovězí maso Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 500 ml hovězí vývar
  • 2 × lžíce čerstvá pažitka

Bramborová kaše:

  • 1 kg moučné brambory
  • 200 ml plnotučné mléko Pilos
  • 100 g máslo Pilos
  • muškátový oříšek

Dokončení:

  • 100 g sýr morbier
  • 1 × lžíce strouhanka Belbake

POSTUP

Maso:

1. Do hrnce nalijeme trochu oleje, vložíme cibuli, česnek a mrkev nakrájené nadrobno a máslo a necháme zpěnit. Přidáme maso, osolíme, opepříme a orestujeme. Podlijeme vývarem a dusíme do změknutí masa.

2. Jakmile je maso měkké, přidáme nasekanou pažitku.

Tip: Masové ragú můžete ochutit i listovou petrželí.

Bramborová kaše:

3. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky a uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, asi 10–15 minut. 

4. Uvařené brambory vycedíme a ještě teplé prolisujeme skrze lis na brambory.

5. Mléko ohřejeme a ve vedlejším hrnci přihřejeme bramborové pyré, do kterého vmícháme studené kostky másla, až se úplně rozpustí. Poté přimícháme i ohřáté mléko a ochutíme solí a muškátovým oříškem. 

Dokončení:

6. Masové ragú přemístíme do zapékací mísy a rovnoměrně zarovnáme.

7. Hotovou kaši naneseme na maso, zarovnáme a posypeme strouhaným sýrem smíchaným se strouhankou.

8. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut na program horkovzduch.

Tip: Pokrm můžete ještě zapéct pod grilem.

9. Po vytažení z trouby necháme ještě 10 minut odležet.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 1112 kcal, 49 g bílkovin, 58 g sacharidů, 76 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.