Francouzská kuchyně – to jsou sýry v mnoha podobách. Vyzkoušejte třeba recept Romana Pauluse na mleté maso zapečené s bramborovou kaší a aromatickým sýrem.
Francouzská kuchyně – to jsou sýry v mnoha podobách. Vyzkoušejte třeba recept Romana Pauluse na mleté maso zapečené s bramborovou kaší a aromatickým sýrem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Do hrnce nalijeme trochu oleje, vložíme cibuli, česnek a mrkev nakrájené nadrobno a máslo a necháme zpěnit. Přidáme maso, osolíme, opepříme a orestujeme. Podlijeme vývarem a dusíme do změknutí masa.
2. Jakmile je maso měkké, přidáme nasekanou pažitku.
Tip: Masové ragú můžete ochutit i listovou petrželí.
3. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky a uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, asi 10–15 minut.
4. Uvařené brambory vycedíme a ještě teplé prolisujeme skrze lis na brambory.
5. Mléko ohřejeme a ve vedlejším hrnci přihřejeme bramborové pyré, do kterého vmícháme studené kostky másla, až se úplně rozpustí. Poté přimícháme i ohřáté mléko a ochutíme solí a muškátovým oříškem.
6. Masové ragú přemístíme do zapékací mísy a rovnoměrně zarovnáme.
7. Hotovou kaši naneseme na maso, zarovnáme a posypeme strouhaným sýrem smíchaným se strouhankou.
8. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut na program horkovzduch.
Tip: Pokrm můžete ještě zapéct pod grilem.
9. Po vytažení z trouby necháme ještě 10 minut odležet.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 1112 kcal, 49 g bílkovin, 58 g sacharidů, 76 g tuků.