Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Pokud hledáte inspiraci na rychlý oběd nebo večeři, vyzkoušejte recept šéfkuchaře Marcela Ihnačáka na mini steaky z vepřové panenky s česnekem a sušenými rajčaty. Naučíte se, jak správně panenku očistit i nakrájet i jak z ní během pár minut vykouzlit šťavnaté steaky. Jako přílohu budete podávat grilovanou zeleninu a domácí petrželové pesto! Tento recept je navíc skvělý v tom, že ho hravě zvládnete jak na grilu, tak doma v kuchyni.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 985 kJ / 475 kcal
Bílkoviny
41,29 g
Tuky
23,88 g
Vláknina
8,43 g
Sůl
1,41 g
Sacharidy
24,17 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hmoždíři smícháme plátky mandlí, nasekanou listovou petržel, sůl, pepř, sýr, olej, citronovou šťávu a nadrtíme.
Pokud je pesto příliš husté, zředíme ho olejem.
02.Očistíme a nakrájíme panenku na větší kousky a lehce ji přitlačíme dlaní. Do masa vyřízneme otvor, který naplníme plátky česneku a sušených rajčat. Osolíme ji, opepříme, pokapeme olejem a položíme na rozpálený gril. Když je maso z obou stran opečené, přendáme ho na talíř a přikryjeme alobalem.
03.Blanšírovanou kořenovou zeleninu a čerstvou šalotku nakrájíme na poloviny. Osolíme a opepříme. Pokapeme ji olejem, ochutíme tymiánem a grilujeme.
04.Grilovanou zeleninu podáváme spolu s panenkou přelitou petrželovým pestem. Ozdobíme nasekanou zelenou částí lahůdkové cibulky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT