Mini vepřové steaky s petrželovým pestem

play Přehrát video recept
Mini vepřové steaky s petrželovým pestem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Pokud hledáte inspiraci na rychlý oběd nebo večeři, vyzkoušejte recept šéfkuchaře Marcela Ihnačáka na mini steaky z vepřové panenky s česnekem a sušenými rajčaty. Naučíte se, jak správně panenku očistit i nakrájet i jak z ní během pár minut vykouzlit šťavnaté steaky. Jako přílohu budete podávat grilovanou zeleninu a domácí petrželové pesto! Tento recept je navíc skvělý v tom, že ho hravě zvládnete jak na grilu, tak doma v kuchyni.

Tagy

Grilování

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × hrst blanšírovaných mandlových plátků Belbake
  • 1 × hrst čerstvé listové petržele
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × hrst strouhaného Grana Padano Lovilio
  • olivový olej Primadonna
  • 0,5 × citronu (šťáva)
  • 600 g vepřové panenky
  • 2 × stroužky česneku
  • 1 × hrst sušených rajčat v oleji Baresa
  • 1 × svazek mrkve
  • 1 × svazek petržele
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • čerstvý tymián

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 985 kJ / 475 kcal

Bílkoviny

41,29 g

Tuky

23,88 g

Vláknina

8,43 g

Sůl

1,41 g

Sacharidy

24,17 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Petrželové pesto:

01.V hmoždíři smícháme plátky mandlí, nasekanou listovou petržel, sůl, pepř, sýr, olej, citronovou šťávu a nadrtíme. 

Pokud je pesto příliš husté, zředíme ho olejem.

Vepřová panenka: 

02.Očistíme a nakrájíme panenku na větší kousky a lehce ji přitlačíme dlaní. Do masa vyřízneme otvor, který naplníme plátky česneku a sušených rajčat. Osolíme ji, opepříme, pokapeme olejem a položíme na rozpálený gril. Když je maso z obou stran opečené, přendáme ho na talíř a přikryjeme alobalem.

Grilovaná zelenina: 

03.Blanšírovanou kořenovou zeleninu a čerstvou šalotku nakrájíme na poloviny. Osolíme a opepříme. Pokapeme ji olejem, ochutíme tymiánem a grilujeme.  

Podávání:

04.Grilovanou zeleninu podáváme spolu s panenkou přelitou petrželovým pestem. Ozdobíme nasekanou zelenou částí lahůdkové cibulky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo