Hovězí ragú v kotlíku
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Česká, Indická

počet porcí

Počet porcí

8 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

S tímto chalupářským receptem snadno zasytíte celou rodinu nebo oslníte všechny hosty na své zahradní party. Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil jednoduchý recept na hovězí ragú (eintopf), které výborně chutná, ale hlavně jej bez velké námahy připravíte klidně i v kotlíku nad ohněm (samozřejmě si vystačíte i s velkým hrncem a klasickým sporákem). Francouzský nádech přidává této variaci na hovězí guláš kořenová zelenina a červené víno. Tak se pusťte do krájení a dobrou chuť!

Tagy

Na víně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 8 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg hovězího zadního ze stehna bez kosti Řezníkova čerstvá porce
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × svazek petržele
  • 1 × svazek mrkve
  • 4 × bobkové listy Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × větší cibule
  • 4 × řapíky celeru
  • 5 × stroužků česneku
  • 140 g rajčatového protlaku Freshona
  • 250 ml červeného suchého vína
  • 2 × sklenice (800 g) vařené cizrny Freshona
  • čerstvý rozmarýn
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • 1 × chléb

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 128 kJ / 748 kcal

Bílkoviny

55,90 g

Tuky

20,60 g

Vláknina

19,20 g

Sůl

1,50 g

Sacharidy

75,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V kotlíku rozehřejeme olej, do kterého postupně přidáváme očištěnou kořenovou zeleninu (petržel, mrkev) nakrájenou na malé kousky, bobkové listy, sůl, pepř a nadrobno nasekané , stonky celeru, cibuli a stroužky česneku. Za občasného míchání opečeme dozlatova.

02.Očištěné maso nakrájíme na menší kousky, vložíme do kotlíku a restujeme. Když je maso zatáhnuté, přilijeme rajčatový protlak, promícháme a chvilku restujeme. Potom přilijeme víno a asi 2 minuty povaříme, aby se z něho odpařil alkohol. Zalijeme vodou po povrch, přiklopíme pokličkou a dusíme asi 2 hodiny nebo dokud maso nezměkne. Těsně před dokončením přidáme propláchnutou cizrnu a nasekaný rozmarýn zbavený dřevnatých stonků.

03.Hovězí ragú servírujeme posypané nasekanou lahůdkovou cibulkou. Jako přílohu podáváme krajíc chleba.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo