Kuchyně
Česká, Indická
Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
2 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 128 kJ / 748 kcal
Bílkoviny
55,90 g
Tuky
20,60 g
Vláknina
19,20 g
Sůl
1,50 g
Sacharidy
75,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V kotlíku rozehřejeme olej, do kterého postupně přidáváme očištěnou kořenovou zeleninu (petržel, mrkev) nakrájenou na malé kousky, bobkové listy, sůl, pepř a nadrobno nasekané , stonky celeru, cibuli a stroužky česneku. Za občasného míchání opečeme dozlatova.
02.Očištěné maso nakrájíme na menší kousky, vložíme do kotlíku a restujeme. Když je maso zatáhnuté, přilijeme rajčatový protlak, promícháme a chvilku restujeme. Potom přilijeme víno a asi 2 minuty povaříme, aby se z něho odpařil alkohol. Zalijeme vodou po povrch, přiklopíme pokličkou a dusíme asi 2 hodiny nebo dokud maso nezměkne. Těsně před dokončením přidáme propláchnutou cizrnu a nasekaný rozmarýn zbavený dřevnatých stonků.
03.Hovězí ragú servírujeme posypané nasekanou lahůdkovou cibulkou. Jako přílohu podáváme krajíc chleba.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT