Meruňkový sorbet
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravit ovocný sorbet je mnohem snazší, než namíchat klasickou smetanovou zmrzlinu. Šéfkuchař Roman Paulus se tentokrát pustil do meruňkového sorbetu, ke kterému vám kromě základního zmrzlinovače postačí jenom několik surovin. Jmenovitě se jedná o meruňkové pyré, cukrový rozvar, citronovou šťávu a také trochu meruňkovice, která dodá sorbetu správný říz (tu ale vynechejte, chcete-li se podělit s dětmi). V horkých dnech se po takovém osvěžení rychle slehne zem!

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 400 g meruňkového pyré (rozmixovaných meruněk)
  • 1 × citron (šťáva)
  • 100 ml vody
  • 40 ml Meruňky 40 % Náš kraj
  • jahody na ozdobu
  • máta na ozdobu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

969 kJ / 232 kcal

Bílkoviny

6,20 g

Tuky

1,80 g

Vláknina

8,30 g

Sůl

0,01 g

Sacharidy

52,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Nádobu od zmrzlinovače 24 hodin předem umístíme do mrazáku, aby byla dostatečně vychlazená.

02.Meruňky vypeckujeme a rozmixujeme na jemné pyré. Vodu s cukrem svaříme na sirup, dokud nedělá bublinky. Všechny suroviny necháme vychladit.

03.Studené meruňkové pyré, sirup, citronovou šťávu a alkohol promícháme. Zmrzlinovač spustíme a vlijeme do něj připravenou směs. Necháme zpracovávat asi 30–45 minut do správné konzistence.

04.Hotový sorbet můžeme ihned servírovat, nebo ho dát na 30-35 minut do mrazáku zatuhnout.

05.Podáváme s čerstvým ovocem ozdobené lístky máty. Hodí se i k meruňkovému koláči, případně ve sklenici zalitý šampaňským jako přípitek.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo