Medvědí tlapky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Milujete vůni skořice a kakaa? V medvědích tlapkách najdete obojí! Základ tvoří jemné kakaové těsto zvýrazněné citronovou kůrou, skořicí a ještě hřebíčkem – hotový vánoční koktejl, nemyslíte? Toto koření vás navíc krásně zahřeje, proto medvědím tlapkám zejména během chladnějších svátečních dní neodoláte. Ve videu vám Roman Paulus ukáže, jak toto tradiční české cukroví upéct a vykouzlit si tak doma tu správnou vánoční atmosféru.

Tagy

Cukroví

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Medvědí tlapky

  • 170 g hladké mouky Belbake
  • 120 g moučkového cukru Belbake
  • 130 g másla Pilos
  • 60 g mleté ořechy
  • 30 g holandského kakaa Belbake
  • 1 × špetka skořice Kania
  • 1 × špetka mletého hřebíčku
  • dle chuti citronová kůra

Orientační nutriční hodnoty

Energie

10 418 kJ / 2 490 kcal

Bílkoviny

33,60 g

Tuky

150,30 g

Vláknina

19,70 g

Sůl

0,80 g

Sacharidy

274,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Hladkou mouku, moučkový cukr, kakao, rozdrcený hřebíček, mletou skořici, nastrouhanou citronovou kůru, mleté ořechy a máslo smícháme v robotu, poté přendáme na pracovní plochu a ještě zpracujeme rukama.

02.Z těsta vytvoříme cihličku, zabalíme do fólie a necháme odležet v lednici alespoň 3 hodiny, nejlépe však do druhého dne.

03.Odleželé těsto nakrájíme na menší kousky (podle velikosti formiček) a naplníme do formiček vymaštěných rozpuštěným sádlem. Plníme pouze do ¾ formičky, těsto vmáčkneme a přebytečné odlomíme.

04.Naplněné formičky pokládáme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C 12 - 15 minut.

05.Po upečení necháme tlapky chvíli vychladnout a ještě zatepla vyklepneme. Hojně posypeme moučkovým cukrem.

Před podáváním necháme 2 – 3 týdny rozležet.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo