Kuchyně
Česká
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Milujete vůni skořice a kakaa? V medvědích tlapkách najdete obojí! Základ tvoří jemné kakaové těsto zvýrazněné citronovou kůrou, skořicí a ještě hřebíčkem – hotový vánoční koktejl, nemyslíte? Toto koření vás navíc krásně zahřeje, proto medvědím tlapkám zejména během chladnějších svátečních dní neodoláte. Ve videu vám Roman Paulus ukáže, jak toto tradiční české cukroví upéct a vykouzlit si tak doma tu správnou vánoční atmosféru.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
10 418 kJ / 2 490 kcal
Bílkoviny
33,60 g
Tuky
150,30 g
Vláknina
19,70 g
Sůl
0,80 g
Sacharidy
274,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Hladkou mouku, moučkový cukr, kakao, rozdrcený hřebíček, mletou skořici, nastrouhanou citronovou kůru, mleté ořechy a máslo smícháme v robotu, poté přendáme na pracovní plochu a ještě zpracujeme rukama.
02.Z těsta vytvoříme cihličku, zabalíme do fólie a necháme odležet v lednici alespoň 3 hodiny, nejlépe však do druhého dne.
03.Odleželé těsto nakrájíme na menší kousky (podle velikosti formiček) a naplníme do formiček vymaštěných rozpuštěným sádlem. Plníme pouze do ¾ formičky, těsto vmáčkneme a přebytečné odlomíme.
04.Naplněné formičky pokládáme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C 12 - 15 minut.
05.Po upečení necháme tlapky chvíli vychladnout a ještě zatepla vyklepneme. Hojně posypeme moučkovým cukrem.
Před podáváním necháme 2 – 3 týdny rozležet.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT