Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Rychlý recept z běžně dostupných surovin. Jak na masové kuličky v kari omáčce ukáže šéfkuchař Roman Paulus v Kuchyni Lidlu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 977 kJ / 951 kcal
Bílkoviny
43,10 g
Tuky
58,00 g
Vláknina
5,80 g
Sůl
1,90 g
Sacharidy
63,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Veškeré suroviny na masové kuličky promícháme v robotu. Z hmoty tvarujeme kuličky (ruce si při tvoření namáčíme do studené vody, aby se na nás hmota nelepila), které pečeme v pekáči s trochou vody v troubě předehřáté na 170 °C asi 25 minut dozlatova nebo dokud nejsou upečené.
02.Nadrobno nakrájený zázvor necháme zpěnit v pánvi s rozehřátým přepuštěným máslem, přidáme na kolečka nakrájenou pálivou papriku, česnek, červenou cibuli a mrkev nakrájenou na větší kousky. Asi po 5 minutách zasypeme kari kořením, krátce orestujeme, přidáme sekaná rajčata, podlijeme vývarem, osolíme a provaříme.
03.Tip: Jak připravit domácí zeleninový nebo kuřecí vývar se dozvíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.
04.Ke konci do omáčky dáme kokosové mléko, upečené masové kuličky a krátce povaříme, aby se chutě spojily. Omáčku dokončíme nahrubo pokrájeným čerstvým koriandrem.
05.Rýži uvaříme dle návodu. Podáváme s masem a omáčkou, ozdobené lístky koriandru a pár kapkami kokosového mléka.
06.Tip: Pro vegetariánskou verzi vynechte maso (můžete ho i nahradit veganským mletým masem značky Next level meat) a přidejte dle chuti luštěniny, jako je červená čočka nebo cizrna.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT