Masové kuličky na kari
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Rychlý recept z běžně dostupných surovin. Jak na masové kuličky v kari omáčce ukáže šéfkuchař Roman Paulus v Kuchyni Lidlu.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Maso

  • 800 g mletého masa mix 100% Řezníkova čerstvá porce
  • 1 × vejce „M“
  • 1 × cibule
  • 2 × stroužky česneku
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania

Omáčka

  • 3 × lžíce přepuštěného másla
  • 50 g zázvoru
  • 1 × chilli paprička
  • 4 × stroužky česneku
  • 2 × červené cibule
  • 1 × mrkev
  • 2 × lžíce kari koření Kania
  • 1 × plechovka loupaných krájených rajčat Freshona
  • zeleninový vývar na podlití v případě potřeby
  • 100 ml kokosového mléka Freshona
  • 1 × hrst sekaného čerstvého koriandru
  • 200 g jasmínové rýže Golden Sun

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 977 kJ / 951 kcal

Bílkoviny

43,10 g

Tuky

58,00 g

Vláknina

5,80 g

Sůl

1,90 g

Sacharidy

63,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Maso:

01.Veškeré suroviny na masové kuličky promícháme v robotu. Z hmoty tvarujeme kuličky (ruce si při tvoření namáčíme do studené vody, aby se na nás hmota nelepila), které pečeme v pekáči s trochou vody v troubě předehřáté na 170 °C asi 25 minut dozlatova nebo dokud nejsou upečené.

Omáčka:

02.Nadrobno nakrájený zázvor necháme zpěnit v pánvi s rozehřátým přepuštěným máslem, přidáme na kolečka nakrájenou pálivou papriku, česnek, červenou cibuli a mrkev nakrájenou na větší kousky. Asi po 5 minutách zasypeme kari kořením, krátce orestujeme, přidáme sekaná rajčata, podlijeme vývarem, osolíme a provaříme.

03.Tip: Jak připravit domácí zeleninový nebo kuřecí vývar se dozvíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.

04.Ke konci do omáčky dáme kokosové mléko, upečené masové kuličky a krátce povaříme, aby se chutě spojily. Omáčku dokončíme nahrubo pokrájeným čerstvým koriandrem.

Servírování:

05.Rýži uvaříme dle návodu. Podáváme s masem a omáčkou, ozdobené lístky koriandru a pár kapkami kokosového mléka.

06.Tip: Pro vegetariánskou verzi vynechte maso (můžete ho i nahradit veganským mletým masem značky Next level meat) a přidejte dle chuti luštěniny, jako je červená čočka nebo cizrna.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo