Kuchyně
Česká
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Sušenky s vrstvou křupavých mandlí na povrchu skrývající lahodné kakaové těsto s vůní rumu se hodí nejen ke kávě nebo čaji po štědrovečerní večeři, ale i kdykoli během roku. Příprava je snadná a rychlá, protože se těsto neválí, což určitě ve vánočním shonu každý ocení. Jak na to, vám prozradí Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
6 936 kJ / 1 658 kcal
Bílkoviny
31,80 g
Tuky
93,50 g
Vláknina
13,70 g
Sůl
0,70 g
Sacharidy
172,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Mouku, cukr, tuzemák, vejce, máslo, limetkovou kůru, skořici a kakao smícháme v robotu, přendáme na pracovní plochu, propracujeme rukama, zabalíme do fólie a necháme asi 1 hodinu odležet v lednici.
02.Mandle spaříme, oloupeme a nastrouháme.
03.Z těsta vytvarujeme kuličky, obalíme v nastrouhaných mandlích, klademe na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 15 minut.
Mandlové sušenky pečeme 2 – 3 týdny před Vánocemi, aby chutě dobře rozležely.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT