Mandlové sušenky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Sušenky s vrstvou křupavých mandlí na povrchu skrývající lahodné kakaové těsto s vůní rumu se hodí nejen ke kávě nebo čaji po štědrovečerní večeři, ale i kdykoli během roku. Příprava je snadná a rychlá, protože se těsto neválí, což určitě ve vánočním shonu každý ocení. Jak na to, vám prozradí Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu.

Tagy

Cukroví

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Mandlové sušenky

  • 125 g hladké mouky Belbake
  • 60 g krystalového cukru Belbake
  • 1 × lžíce tuzemáku Alliance
  • 1 × vejce „M“
  • 75 g másla Pilos
  • 0,5 × limetky (kůra)
  • 1 × lžička mleté skořice Kania
  • 1 × lžíce holandského kakaa Belbake
  • 50 g mandlí Alesto

Orientační nutriční hodnoty

Energie

6 936 kJ / 1 658 kcal

Bílkoviny

31,80 g

Tuky

93,50 g

Vláknina

13,70 g

Sůl

0,70 g

Sacharidy

172,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Mouku, cukr, tuzemák, vejce, máslo, limetkovou kůru, skořici a kakao smícháme v robotu, přendáme na pracovní plochu, propracujeme rukama, zabalíme do fólie a necháme asi 1 hodinu odležet v lednici.

02.Mandle spaříme, oloupeme a nastrouháme.

03.Z těsta vytvarujeme kuličky, obalíme v nastrouhaných mandlích, klademe na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 15 minut.

Mandlové sušenky pečeme 2 – 3 týdny před Vánocemi, aby chutě dobře rozležely.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo