Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na lososové cordon bleu a bramborovým pyré. Najdete ho na našichstránkách kuchynelidlu.cz
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 139 kJ / 989 kcal
Bílkoviny
51,60 g
Tuky
64,10 g
Vláknina
3,50 g
Sůl
3,10 g
Sacharidy
46,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z toastového chleba odkrojíme kůrku a střed natrháme na menší kousky. Petrželku, lístky tymiánu nebo bazalky nasekáme nadrobno. Kousky chleba a bylinky poté vložíme do sekacího mixéru a rozmixujeme na jemnou strouhanku.
02.Mozzarellu nakrájíme na plátky. Na každý položíme lístek bazalky a zabalíme do plátku uzeného lososa. Z omytého a osušeného lososa odstraníme kůži. Každý kousek lososa podélně nařízneme, ale nerozřízneme úplně. Rozevřeme ho a překryjeme potravinovou fólií. Lehce naklepeme, osolíme, opepříme a zabalíme do něj plátky mozzarelly s bazalkou a uzeným lososem. Uzavřeme pomocí špejle a obalíme v trojobalu - v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a bylinkové strouhance. Při obalování dáváme pozor, aby se losos nerozpadl. Lososové cordon bleu pomalu osmažíme dozlatova v pánvi na olivovém a rostlinném oleji. Poté přendáme na papírové ubrousky pro odstranění přebytečného oleje.
03.Oloupané a omyté brambory nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Poté je scedíme a propasírujeme. Do menšího hrnce přidáme mléko, smetanu, propasírované brambory a máslo. Osolíme a pomocí metly vymícháme na hladkou kaši.
04.Na mělký talíř naservírujeme porci bramborové kaše, vedle lososové cordon bleu bez špejle. Celé jídlo ozdobíme omytou a osušenou rukolou a 2 měsíčky citrónu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT