Losos se zapečeným lilkem a pečenými rajčaty

play Přehrát video recept
Losos se zapečeným lilkem a pečenými rajčaty
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Lehký a snadný pokrm – to je losos se zapečeným lilkem podle Marcela Ihnačáka.

Tagy

Lehké jídlo

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • 4 × stroužky česneku
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • čerstvý tymián
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 500 g cherry rajčat
  • parmezán Lovilio
  • 2 × lilky
  • 4 × filety z lososa
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • 1 × citron

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 156 kJ / 515 kcal

Bílkoviny

37,10 g

Tuky

33,00 g

Vláknina

6,20 g

Sůl

1,00 g

Sacharidy

16,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Rajčata

01.Bílou část lahůdkové cibulky a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem. Přidáme čerstvý tymián, osolíme, opepříme, přidáme rajčata nakrájená na čtvrtiny a pomalu opékáme na mírném plameni, až rajčata změknou a pustí šťávu. 

Zapečený lilek

02.Omytý a osušený lilek nakrájíme na silnější kolečka, osolíme a necháme „vypotit“, zbavíme tak lilek jeho hořkosti. Osušíme a opečeme v pánvi s rozehřátým olivovým olejem z obou stran dozlatova. Do zapékací mísy na sebe střídavě vrstvíme kolečka lilku a rajčata. „Věže“ posypeme nastrouhaným sýrem a krátce zapečeme v předehřáté troubě pod grilem.

Losos

03.Z omytého a osušeného lososa odstraníme kůži.

04.Tip: Jak zbavit lososa kůže, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.

05.Osolíme, opepříme a opékáme v rozpálené pánvi s trochou olivového oleje z každé strany dozlatova. Přidáme máslo, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odpočinout.

Servírování

06.Na talíř naservírujeme lososa a zapečený lilek, posypeme nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky. Můžeme dozdobit i čerstvými bylinkami. Na konec pokapeme olivovým olejem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo