Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Lehký a snadný pokrm – to je losos se zapečeným lilkem podle Marcela Ihnačáka.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 156 kJ / 515 kcal
Bílkoviny
37,10 g
Tuky
33,00 g
Vláknina
6,20 g
Sůl
1,00 g
Sacharidy
16,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Bílou část lahůdkové cibulky a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem. Přidáme čerstvý tymián, osolíme, opepříme, přidáme rajčata nakrájená na čtvrtiny a pomalu opékáme na mírném plameni, až rajčata změknou a pustí šťávu.
02.Omytý a osušený lilek nakrájíme na silnější kolečka, osolíme a necháme „vypotit“, zbavíme tak lilek jeho hořkosti. Osušíme a opečeme v pánvi s rozehřátým olivovým olejem z obou stran dozlatova. Do zapékací mísy na sebe střídavě vrstvíme kolečka lilku a rajčata. „Věže“ posypeme nastrouhaným sýrem a krátce zapečeme v předehřáté troubě pod grilem.
03.Z omytého a osušeného lososa odstraníme kůži.
04.Tip: Jak zbavit lososa kůže, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.
05.Osolíme, opepříme a opékáme v rozpálené pánvi s trochou olivového oleje z každé strany dozlatova. Přidáme máslo, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odpočinout.
06.Na talíř naservírujeme lososa a zapečený lilek, posypeme nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky. Můžeme dozdobit i čerstvými bylinkami. Na konec pokapeme olivovým olejem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT