Kuchyně
Zdravá
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Pokročilý
Vaření v páře? Nejlepší způsob, jak zachovat přirozenou chuť a živiny. Losos připravený na páře je šťavnatý a dokonale se hodí k zeleninovému ragú. Holandská omáčka dodá pokrmu luxusní nádech. Vyzkoušejte tento recept Romana Pauluse, který se bude skvěle hodit i na velikonoční tabuli.
Energie
3 351 kJ / 801 kcal
Bílkoviny
44,30 g
Tuky
50,40 g
Vláknina
5,70 g
Sůl
2,00 g
Sacharidy
26,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Vývar vlijeme do rozehřátého hrnce, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu – mrkev, řapíkatý celer, fenykl, celer, předvařené brambory, cuketu a hrášek. Osolíme, opepříme a necháme podusit a prohřát. Nakonec vmícháme nasekanou listovou petržel.
02.Lososa zbavíme kůže, zakápneme olivovým oleje, osolíme, opepříme a vaříme v páře na 90 °C asi 5 minut. Multifunkční přístroj Monsieur Cuisine necháme nejdříve předehřát a poté zvolíme program vaření v páře na 5 minut.
: Jak zbavit lososa kůže se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.
03.Z bílého vína, kuliček celého pepře, bobkových listů a ½ nadrobno nasekané cibule připravíme v rendlíku redukci (měla by se zredukovat na ⅓ původního množství). Scedíme a necháme trochu vychladnout.
04.V míse smícháme žloutky, redukci, trochu citronové šťávy, osolíme, opepříme a na párou vyšleháme do husté pěny. Do husté vyšlehané pěny postupně přiléváme přepuštěné máslo (mělo by mít stejnou teplotu jako vyšlehané žloutky). Ochutíme zbytkem citronové šťávy, opepříme a osolíme.
05.Lososa na páře podáváme se zeleninovým ragú a holandskou omáčkou ozdobené snítkou listové petržele.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT