Losos na páře se zeleninovým ragú a holandskou omáčkou

play Přehrát video recept
Losos na páře se zeleninovým ragú a holandskou omáčkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Zdravá

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vaření v páře? Nejlepší způsob, jak zachovat přirozenou chuť a živiny. Losos připravený na páře je šťavnatý a dokonale se hodí k zeleninovému ragú. Holandská omáčka dodá pokrmu luxusní nádech. Vyzkoušejte tento recept Romana Pauluse, který se bude skvěle hodit i na velikonoční tabuli.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Suroviny

  • 250 ml drůbeží vývar
  • 100 g mrkev
  • 100 g řapíkatý celer
  • 100 g fenykl
  • 100 g celer
  • 200 g brambory
  • 100 g cuketa
  • 100 g mražený hrášek Freshona
  • keramický mlýnek s mořskou solí Deluxe
  • keramický mlýnek s pepřem Deluxe
  • 4 × čerstvý filet z lososa s kůží
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • listová petržel

Holandská omáčka:

  • 150 ml suché bílé víno
  • 3 × kulička celý pepř Kania
  • 2 × bobkový list Kania
  • 1 × cibule
  • 2 × vejce „M“
  • 1 × citron (šťáva)
  • 100 ml přepuštěné máslo

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 351 kJ / 801 kcal

Bílkoviny

44,30 g

Tuky

50,40 g

Vláknina

5,70 g

Sůl

2,00 g

Sacharidy

26,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Vývar vlijeme do rozehřátého hrnce, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu – mrkev, řapíkatý celer, fenykl, celer, předvařené brambory, cuketu a hrášek. Osolíme, opepříme a necháme podusit a prohřát. Nakonec vmícháme nasekanou listovou petržel.

02.Lososa zbavíme kůže, zakápneme olivovým oleje, osolíme, opepříme a vaříme v páře na 90 °C asi 5 minut. Multifunkční přístroj Monsieur Cuisine necháme nejdříve předehřát a poté zvolíme program vaření v páře na 5 minut.

: Jak zbavit lososa kůže se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.

Holandská omáčka:

03.Z bílého vína, kuliček celého pepře, bobkových listů a ½ nadrobno nasekané cibule připravíme v rendlíku redukci (měla by se zredukovat na ⅓ původního množství). Scedíme a necháme trochu vychladnout.

04.V míse smícháme žloutky, redukci, trochu citronové šťávy, osolíme, opepříme a na párou vyšleháme do husté pěny. Do husté vyšlehané pěny postupně přiléváme přepuštěné máslo (mělo by mít stejnou teplotu jako vyšlehané žloutky). Ochutíme zbytkem citronové šťávy, opepříme a osolíme.

05.Lososa na páře podáváme se zeleninovým ragú a holandskou omáčkou ozdobené snítkou listové petržele.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo