Kuřecí prsa plněná sušenými rajčaty, sýrem a špenátem

play Přehrát video recept
Kuřecí prsa plněná sušenými rajčaty, sýrem a špenátem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Řecká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Kuřecí prsa jsou ideální surovinou na spoustu receptů. A co teprve když je naplníte! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na plněná kuřecí prsa, ve kterém vám ukáže, jak prso správně naříznout, jak ho okořenit a čím ho naplnit, abyste si doopravdy pochutnali. Můžete postupovat podle receptu a přidat do kuřecí kapsy špenát, balkánský sýr, sušená rajčata a mozzarellu, ale zapojit můžete cokoliv, co máte rádi. Jako přílohu si pak připravte například šťouchané brambory. Podávat můžete už za pár desítek minut!

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × kuřecí prsa s kostí Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 2 × hrst čerstvého baby špenátu
  • 100 g balkánského sýra Pilos
  • 12 × sušených rajčat Italiamo
  • 1 × mozzarella (125 g) Lovilio
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × pomeranč
  • 1 × lžíce sekaného čerstvého tymiánu
  • 600 g vařených brambor
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • 2 × lžíce zakysané smetany (16 % tuku) Pilos
  • 2 × lahůdkové cibulky
  • 1 × lžíce hrubozrnné francouzské hořčice Kania
  • lístky čerstvé bazalky na ozdobu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 847 kJ / 922 kcal

Bílkoviny

65,60 g

Tuky

56,00 g

Vláknina

5,40 g

Sůl

2,80 g

Sacharidy

39,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Kuřecí prsa vykostíme, rozřízneme ve stylu „na motýlka“ a lehce naklepeme paličkou na maso.

02.Tip: Kost můžete použít na kuřecí vývar. Jak na něj se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

03.Osolíme, opepříme, naplníme špenátem, sušenými rajčaty, špalíčky balkánského sýra a nastrouhanou mozzarelou. Takto připravená prsa zabalíme a spíchneme špejlí podle videa. Okořeníme i z druhé strany, přendáme do pekáčku, zastříkneme olivovým olejem, ovoníme čerstvě nastrouhanou pomerančovou kůrou a sekaným tymiánem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut.

04.Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Hotové scedíme, rozšťoucháme spolu s máslem, špetkou soli, nasekanou lahůdkovou cibulkou, hořčicí a zakysanou smetanou.

05.Z kuřecího prsa vyndáme špejle a servírujeme spolu s porcí šťouchaných brambor, pokapané olivovým olejem a ozdobené lístkem bazalky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo