Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
40 min.
Drůbeží játra na cibulce jsou dnes už klasickým receptem, a tak se šéfkuchař Roman Paulus rozhodl, že je krapet ozvláštní. Na jeho recept budete kromě samotných jater a cibule potřebovat i žampiony, česnek, nakrájenou papriku, ale i brandy, se kterou se naučíte játra ve wok pánvi správně oflambovat. Flambování je jednodušší, než se zdá, a tak budete mít rychle hotovo a na závěr postačí už jen přidat smetanu a nechat zredukovat omáčku do požadované hustoty. Podávejte s knedlíkem, rýží nebo čímkoliv dalším, co máte rádi.
Energie
3 268 kJ / 781 kcal
Bílkoviny
52,70 g
Tuky
47,90 g
Vláknina
1,80 g
Sůl
1,50 g
Sacharidy
16,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Játra promícháme s hladkou moukou a v rozpálené wok pánvi s rozehřátým olejem je propečeme. Hotové osolíme, opepříme a vyndáme z pánve.
02.Na výpeku v pánvi orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme na čtvrtiny nakrájené žampiony, najemno nasekaný česnek a kousky červené papriky. Ochutíme nasekaným tymiánem.
03.Do pánve vrátíme játra, přilijeme brandy a pokud se nám povede, jídlo v pánvi oflambujeme.
Pokud vaříte na otevřeném ohni (plynový sporák) odpařovaný alkohol může snadno chytnout od ohně pod pánví. Pokud používáte jiný systém ohřevu, bude potřeba pánev zapálit dlouhou hořící špejlí.
04.Následně do pánve nalijeme smetanu, provaříme a necháme zredukovat. Hotové dochutíme nasekanou listovou petrželí, solí a pepřem.
05.Podáváme ideálně s domácím hrnečkovým knedlíkem, ozdobené lístkem listové petržele.
Jak připravit snadný hrnečkový knedlík zjistíme v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT