Krůtí stehna zapečená s pórkem a bramborovou kaší

play Přehrát video recept
Krůtí stehna zapečená s pórkem a bramborovou kaší
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Krůtí ragú s pórkem zapečené s bramborovou kaší je luxusní pokrm do chladnějších dní. Připravte si tento nevšední chuťový zážitek podle receptu Romana Pauluse.

Tagy

Nedělní oběd

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Krůtí stehna

  • 1 × krůtí horní stehno Řezníkova čerstvá porce
  • 5 × bobkových listů Kania
  • 5 kuliček celého černého pepře Kania
  • 5 kuliček celého nového koření Kania
  • 100 g mrkve
  • 100 g celeru
  • 100 g petržele

Omáčka

  • 80 g másla Pilos
  • 1 × cibule
  • 50 g hladké mouky Belbake
  • 300 ml drůbežího vývaru
  • 200 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × pórek
  • 200 g uvařené mrkve
  • listová petržel

Bramborová kaše

  • 500 g brambor (nejlépe moučných)
  • 100 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 3 × vejce “M“ (žloutky)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 928 kJ / 939 kcal

Bílkoviny

44,10 g

Tuky

59,10 g

Vláknina

8,30 g

Sůl

2,60 g

Sacharidy

57,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Krůtí stehna

01.Maso vložíme společně s divokým kořením a kořenovou zeleninou do hrnce s vodou a vaříme doměkka (asi 1 hodinu). Po uvaření maso zbavíme kůže, obereme a rozdělíme na menší kousky.

Omáčka

02.V hrnci rozehřejeme máslo, zpěníme najemno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a krátce restujeme. Podlijeme vývarem, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a na mírném plameni provaříme (10 – 15 minut).

03.Omytý pórek nakrájíme na nudličky a přidáme k omáčce, aby se trochu uvařil. Přidáme obrané krůtí maso, vařenou mrkev nakrájenou na kostky a nasekanou listovou petržel.

Bramborová kaše

04.Brambory oloupeme, uvaříme, propasírujeme a přilijeme asi smetanu tak, aby vznikla hustší (záleží na konzistenci brambor). Osolíme, přidáme žloutky a promícháme.

Zapečená krůtí stehna

05.Hotové ragú přendáme do zapékací mísy, navrch naneseme pomocí cukrářského sáčku bramborovou kaši a celý pokrm zapečeme v troubě předehřáté na 250 °C asi 10 minut (v případě, že jsou suroviny studené, zapékáme déle).

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo