Krůtí stehna se zeleninou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Ochutnejte krůtí stehna s kořenovou zeleninou a chutnou sýrovou omáčkou. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × krůtí spodní stehna Čerstvá porce
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 2 × mrkve
  • 1 × celer
  • 4 × brambory
  • 4 × stroužky česneku
  • 3 × bobkové listy Mikado
  • pár větviček čerstvého tymiánu
  • 4 × lžíce másla
  • 1 × lžíce hladké mouky Castello
  • 300 ml čerstvého mléka 1,5% Pilos
  • 100 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 50 g sýra Grana Padano Lovilio
  • 1 × citrón
  • 1 × hrst čerstvé petrželky nebo pažitky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 044 kJ / 967 kcal

Bílkoviny

62,80 g

Tuky

69,10 g

Vláknina

7,00 g

Sůl

1,90 g

Sacharidy

50,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Vařená krůtí stehna

01.Omytá a osušená krůtí stehna opepříme, osolíme a orestujeme v hrnci na troše rozpáleného olivového oleje ze všech stran dozlatova. Mezitím nakrájíme mrkve, celer a brambory na přibližně stejně velké kousky. Zeleninu přidáme k masu spolu s utřeným česnekem a bobkovým listem. Podlejeme vodou tak, aby krůtí stehna byla zakryta. Ochutíme čerstvým tymiánem, pepřem, solí a vaříme asi 1-1,5 hodiny doměkka. Uvařená krůtí stehna přendáme na talíř a obereme od kosti. Uvařenou zeleninu necháme okapat na sítku a pak ji orestujeme v pánvi, ve které jsme rozehřáli trochu olivového oleje a 2 lžíce másla.

Sýrová omáčka

02.V menším hrnci rozehřejeme trochu olivového oleje a 2 lžíce másla. Přidáme hladkou mouku a chvíli restujeme. Podlijeme mlékem, smetanou, osolíme, opepříme, přidáme najemno nastrouhaný sýr Grana Padano a nastrouhanou kůru z jednoho citronu. Omáčku vaříme na mírném ohni za stálého míchání asi 15-20 minut. Nakonec přidáme nasekanou petrželku nebo pažitku.

Servírování

03.Do středu mělkého talíře naservírujeme porci orestované zeleniny, na ni kousky vařeného krůtího stehna. Celé jídlo přelijeme sýrovou omáčkou a ozdobíme čerstvými bylinkami - petrželkou a tymiánem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo