Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Začátečník
Ochutnejte krůtí stehna s kořenovou zeleninou a chutnou sýrovou omáčkou. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 044 kJ / 967 kcal
Bílkoviny
62,80 g
Tuky
69,10 g
Vláknina
7,00 g
Sůl
1,90 g
Sacharidy
50,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Omytá a osušená krůtí stehna opepříme, osolíme a orestujeme v hrnci na troše rozpáleného olivového oleje ze všech stran dozlatova. Mezitím nakrájíme mrkve, celer a brambory na přibližně stejně velké kousky. Zeleninu přidáme k masu spolu s utřeným česnekem a bobkovým listem. Podlejeme vodou tak, aby krůtí stehna byla zakryta. Ochutíme čerstvým tymiánem, pepřem, solí a vaříme asi 1-1,5 hodiny doměkka. Uvařená krůtí stehna přendáme na talíř a obereme od kosti. Uvařenou zeleninu necháme okapat na sítku a pak ji orestujeme v pánvi, ve které jsme rozehřáli trochu olivového oleje a 2 lžíce másla.
02.V menším hrnci rozehřejeme trochu olivového oleje a 2 lžíce másla. Přidáme hladkou mouku a chvíli restujeme. Podlijeme mlékem, smetanou, osolíme, opepříme, přidáme najemno nastrouhaný sýr Grana Padano a nastrouhanou kůru z jednoho citronu. Omáčku vaříme na mírném ohni za stálého míchání asi 15-20 minut. Nakonec přidáme nasekanou petrželku nebo pažitku.
03.Do středu mělkého talíře naservírujeme porci orestované zeleniny, na ni kousky vařeného krůtího stehna. Celé jídlo přelijeme sýrovou omáčkou a ozdobíme čerstvými bylinkami - petrželkou a tymiánem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT