Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
V kotlíku nemusíte vařit jen guláš – hodí se i na plno dalších věcí. To dokazuje i šéfkuchař Marcel Ihnačák se svým receptem na krůtí soté v kotlíku. Na jeho základ budete potřebovat spoustu čerstvé zeleniny v čele s mrkví, řapíkatým celerem a lahůdkovou cibulkou, ale také další suroviny, které celému jídlu dodají lehký asijský nádech – zázvor, česnek a sójovou omáčku. Na závěr se vám bude hodit (samozřejmě kromě krůtího masa) ještě mladý špenát a jasmínová rýže na podávání.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 429 kJ / 580 kcal
Bílkoviny
43,50 g
Tuky
18,00 g
Vláknina
5,20 g
Sůl
2,20 g
Sacharidy
68,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V kotlíku rozehřejeme olej. Mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na hrubší kousky, které přidáme do kotlíku a orestujeme. Přihodíme na kolečka nakrájené bílé časti lahůdkové cibulky a proužky krůtího masa. Osolíme, opepříme, promícháme, podle potřeby přilijeme olej a jakmile se maso zatáhne, přidáme nadrobno nasekaný česnek a zázvor. Ochutíme medem, sójovou omáčku, šťávou ze 2 limetek a podlijeme vodou podle potřeby. Vaříme, dokud se maso neuvaří.
02.Zjemníme máslem a opět dochutíme solí, pepřem nebo další limetkovou šťávou. Před koncem přihodíme mladý špenát a nasekaný koriandr.
03.Rýži uvaříme podle návodu na obalu.
04.Krůtí soté se zeleninou a rýží posypeme zelenou částí lahůdkové cibulky a podáváme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT