Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Krůtí maso je skvělou alternativou oblíbeného kuřecího. Kromě toho, že se dá připravovat ve větších kusech, je také často šťavnatější a mnozí ho považují i za chutnější. Pokud jste z krůtího nějaký čas nevařili, je ta správná chvíle vyzkoušet tento recept šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který připravil přírodní krůtí řízky se smetanovou omáčkou. Kromě toho, že se dozvíte, jak správně krůtí maso restovat, zjistíte i návod na jednoduchou krémovou omáčku s bílým vínem. Jako příloha vám skvěle poslouží třeba restovaná zelenina.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 238 kJ / 533 kcal
Bílkoviny
55,20 g
Tuky
24,30 g
Vláknina
5,80 g
Sůl
0,60 g
Sacharidy
20,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozehřáté pánvi s olejem opečeme očištěné mrkve nakrájené na hranolky. Postupně přidáme lahůdkové cibulky nakrájené na větší kusy, tři stroužky česneku na plátky, sůl a pepř.
02.Mezitím očištěná prsa nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Restujeme zprudka v druhé rozpálené pánvi s olejem.
03.K zelenině přidáme rozmražené lusky, hrášek a dvě lžíce másla.
04.Maso obrátíme na druhou stranu a ochutíme třemi rozmáčklými stroužky česneku. Přidáme dvě lžíce másla a jakmile se rozpustí, podlijeme vínem a krátce povaříme, dokud se z něj neodpaří alkohol. Přilijeme smetanu a na mírném plameni necháme krátce prohřát.
05.Zeleninu stáhneme z plamene, posypeme nahrubo nasekanou bazalkou a mladým špenátem.
06.Krůtí plátky se zeleninou servírujeme přelité krémovou omáčkou a dozdobené lístky petržele a máty.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT