Kuchyně
Česká
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
2 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Už jste někdy vyzkoušeli červené zelí s červenou řepou? Tato na první pohled netradiční kombinace hraje jednu z hlavních rolí v receptu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka na vepřový bok s knedlíkem a právě touto originální přílohou. Jakmile bůček nařežete, nakořeníte a dáte do trouby podlitý bílým suchým vínem, můžete se pustit do přípravy zelí. Kromě již zmíněné červené řepy k tomu budete potřebovat ještě vepřové maso, spoustu voňavého koření a nakonec i trochu medu. Podávat můžete vepřový bok se zelím a řepou například s houskovým knedlíkem, nebo třeba jen s čerstvým chlebem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
8 881 kJ / 2 122 kcal
Bílkoviny
40,20 g
Tuky
183,40 g
Vláknina
6,50 g
Sůl
3,90 g
Sacharidy
64,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kůži na bůčku nařežeme, osolíme a opepříme. Bok přendáme na pečicí plech, podlijeme bílým vínem a pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C přibližně 2,5 hodiny.
02.Když se maso peče, nakrájíme stroužky česneku a 1 červenou cibuli na proužky, promícháme v míse s kmínem, necháme odležet a po 30 minutách přidáme k bůčku.
03.V hrnci s rozehřátým sádlem orestujeme na proužky nakrájenou 1 červenou cibuli. Ochutíme kuličkami celého černého pepře a nového koření, bobkovými listy a solí.
04.Nastrouháme zelí a červenou řepu, které přidáme k základu. Osolíme, promícháme, ochutíme medem, podlijeme červeným suchým vínem a dusíme doměkka.
05.Nad párou ohřejeme zakoupené nebo podle triku Kulinářské akademie Lidlu připravíme domácí houskové knedlíky.
06.Křupavý pečený bůček servírujeme s knedlíkem a červeným zelím. Na závěr posypeme nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT