Křupavý bůček s červeným zelím a knedlíkem

play Přehrát video recept
Křupavý bůček s červeným zelím a knedlíkem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Už jste někdy vyzkoušeli červené zelí s červenou řepou? Tato na první pohled netradiční kombinace hraje jednu z hlavních rolí v receptu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka na vepřový bok s knedlíkem a právě touto originální přílohou. Jakmile bůček nařežete, nakořeníte a dáte do trouby podlitý bílým suchým vínem, můžete se pustit do přípravy zelí. Kromě již zmíněné červené řepy k tomu budete potřebovat ještě vepřové maso, spoustu voňavého koření a nakonec i trochu medu. Podávat můžete vepřový bok se zelím a řepou například s houskovým knedlíkem, nebo třeba jen s čerstvým chlebem.

Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 kg vepřový bok Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 200 ml bílé suché víno
  • 4 × stroužek česnek
  • 2 × červená cibule
  • 1 × lžíce mletý pepř Kania
  • vepřové sádlo Pikok
  • 8 × kulička celý černý pepř Kania
  • 8 × kulička nové koření
  • 4 × bobkový list Kania
  • 0,5 × červené zelí
  • 2 × červená řepa
  • 2 × lžíce med
  • 3 × citron
  • 200 ml červené suché víno
  • 1 × knedlík
  • 1 × svazek lahůdková cibulka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

8 881 kJ / 2 122 kcal

Bílkoviny

40,20 g

Tuky

183,40 g

Vláknina

6,50 g

Sůl

3,90 g

Sacharidy

64,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Kůži na bůčku nařežeme, osolíme a opepříme. Bok přendáme na pečicí plech, podlijeme bílým vínem a pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C přibližně 2,5 hodiny.

02.Když se maso peče, nakrájíme stroužky česneku a 1 červenou cibuli na proužky, promícháme v míse s kmínem, necháme odležet a po 30 minutách přidáme k bůčku. 

03.V hrnci s rozehřátým sádlem orestujeme na proužky nakrájenou 1 červenou cibuli. Ochutíme kuličkami celého černého pepře a nového koření, bobkovými listy a solí. 

04.Nastrouháme zelí a červenou řepu, které přidáme k základu. Osolíme, promícháme, ochutíme medem, podlijeme červeným suchým vínem a dusíme doměkka. 

05.Nad párou ohřejeme zakoupené nebo podle triku Kulinářské akademie Lidlu připravíme domácí houskové knedlíky.

06.Křupavý pečený bůček servírujeme s knedlíkem a červeným zelím. Na závěr posypeme nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo