Křupavá rýže s guacamole a uzeným pstruhem

play Přehrát video recept
Křupavá rýže s guacamole a uzeným pstruhem
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Hledáte netradiční sváteční chuťovku? Vyzkoušejte fusion recept Lukáše Želechovského, který má základ v asijské kuchyni, ale kombinuje i další světové chutě.


Lukáš Želechovský

Lukáš Želechovský

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Ochucený ocet SUSHI SU:

  • 55 g rýžový ocet Vitasia
  • 33 g cukr krystal Belbake
  • 4 g sůl Kania

Sushi rýže:

  • 250 g sushi rýže Vitasia
  • 80 g ochucený ocet SUSHI SU
  • 240 g voda
  • na smažení řepkový olej Vita D´or

Guacamole:

  • 250 g avokádo (2 ks)
  • 100 g rajčata
  • 20 g limetková šťáva
  • 1 × citron (kůra)
  • 1 × stroužek česnek
  • 1 g mletý římský kmín
  • 4 g sůl Kania

Losos:

  • 320 g uzený pstruh
  • na ozdobu čerstvý koriandr

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 297 kJ / 547 kcal

Bílkoviny

22,90 g

Tuky

19,60 g

Vláknina

5,50 g

Sůl

4,10 g

Sacharidy

72,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Ochucený ocet SUSHI SU:

01.Rýžový ocet, cukr a sůl mícháme, až se cukr a sůl rozpustí.

Chcete-li si ušetřit práci, můžete ocet lehce zahřát, cukr se solí se rozpustí rychleji.

Sushi rýže:

02.Sushi rýži nejprve musíme zbavit přebytečného škrobu a nečistot. Důkladně ji propíráme v tekoucí studené vodě, dokud není voda průzračná. Necháme okapat a přendáme do rýžovaru. K rýži nalijeme odměřené množství vody, rýžovar přepneme do polohy COOK a vaříme.

03.Jakmile rýžovar přepne do polohy WARM, počkáme asi 15 minut. Poté rýži přendáme do mísy, ochutíme připraveným octem a důkladně promícháme. Necháme chladnout při pokojové teplotě a pravidelně obracíme.

04.Z hotové sushi rýže vytvarujeme prsty hranoly o hmotnosti asi 25 g. Z uvedeného množství surovin připravíme asi 16 hranolů. Smažíme v oleji rozehřátém na 170–175 °C dozlatova a dokřupava. 

Guacamole:

05.Avokádo rozmačkáme vidličkou. Přidáme rajčata, která jsme předtím oloupali, zbavili semínek a nakrájeli na malé kostičky, limetovou šťávu, citronovou kůru nastrouhanou najemno, česnek, římský kmín a sůl a promícháme na hrubší pastu.

Připravit guacamole vás naučíme v Kulinářské akademii Lidlu. Nezapomeňte přidat římský kmín.

Pstruh:

06.Na každý hranol rýže poklademe trochu guacamole (asi 12 g). Nahoru položíme plátek uzeného pstruha (asi 20 g) a ozdobíme podle chuti čerstvým koriandrem.

Místo pstruha můžete použít uzeného lososa.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo