Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Hledáte netradiční sváteční chuťovku? Vyzkoušejte fusion recept Lukáše Želechovského, který má základ v asijské kuchyni, ale kombinuje i další světové chutě.
Energie
2 297 kJ / 547 kcal
Bílkoviny
22,90 g
Tuky
19,60 g
Vláknina
5,50 g
Sůl
4,10 g
Sacharidy
72,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Rýžový ocet, cukr a sůl mícháme, až se cukr a sůl rozpustí.
Chcete-li si ušetřit práci, můžete ocet lehce zahřát, cukr se solí se rozpustí rychleji.
02.Sushi rýži nejprve musíme zbavit přebytečného škrobu a nečistot. Důkladně ji propíráme v tekoucí studené vodě, dokud není voda průzračná. Necháme okapat a přendáme do rýžovaru. K rýži nalijeme odměřené množství vody, rýžovar přepneme do polohy COOK a vaříme.
03.Jakmile rýžovar přepne do polohy WARM, počkáme asi 15 minut. Poté rýži přendáme do mísy, ochutíme připraveným octem a důkladně promícháme. Necháme chladnout při pokojové teplotě a pravidelně obracíme.
04.Z hotové sushi rýže vytvarujeme prsty hranoly o hmotnosti asi 25 g. Z uvedeného množství surovin připravíme asi 16 hranolů. Smažíme v oleji rozehřátém na 170–175 °C dozlatova a dokřupava.
05.Avokádo rozmačkáme vidličkou. Přidáme rajčata, která jsme předtím oloupali, zbavili semínek a nakrájeli na malé kostičky, limetovou šťávu, citronovou kůru nastrouhanou najemno, česnek, římský kmín a sůl a promícháme na hrubší pastu.
Připravit guacamole vás naučíme v Kulinářské akademii Lidlu. Nezapomeňte přidat římský kmín.
06.Na každý hranol rýže poklademe trochu guacamole (asi 12 g). Nahoru položíme plátek uzeného pstruha (asi 20 g) a ozdobíme podle chuti čerstvým koriandrem.
Místo pstruha můžete použít uzeného lososa.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT