Kuchyně
Evropská
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Nakládaný zelený pepř se výrazně liší od toho, který běžně používáme v kuchyni. Je měkký, snadno se rozmělní a je chuťově jemnější, díky čemuž se skvěle hodí do krémových omáček. Roman Paulus Vám v tomto triku ukáže svůj oblíbený recept na pepřovou omáčku se smetanou, žampiony a trochou červené papriky. Nejlépe chutná s hovězím steakem, zachutná vám však i k jiným grilovaným masům.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 006 kJ / 479 kcal
Bílkoviny
8,30 g
Tuky
30,70 g
Vláknina
3,10 g
Sůl
3,30 g
Sacharidy
17,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do rozehřátého hrnce nalijeme olej a přidáme máslo, které necháme rozpustit. Přidáme šalotku nakrájenou najemno, červenou papriku a žampiony na menší kousky a pomalu restujeme. Osolíme, opepříme a přidáme zelený pepř (trochu odložte) i s trochou nálevu. Jakmile zelenina změkne a zezlátne, podlijeme brandy, necháme vyvařit, přilijeme vývar a necháme asi 10 minut provářet. Přilijeme smetanu, krátce povaříme a rozmixujeme. Omáčku dochutíme, ještě krátce vaříme a přidáme zbylé kuličky zeleného pepře.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT