Kuchyně
Zdravá
Počet porcí
1 porce
Doba přípravy
10 min.
Obtížnost
Začátečník
Míchaná vajíčka dokáže připravit každý, ale vynikající míchaná vajíčka už vyžadují trochu kuchařského cviku. A přesně ten vám v tomto receptu předá šéfkuchař Roman Paulus, který natočil video návod na krémová míchaná vejce. Krémové konzistence se dá dosáhnout dvěma způsoby a Roman Paulus využil oba najednou! Prvním z nich je samotný způsob míchání vajíček, kterých je mnohem víc, než byste si mohli myslet. Druhý způsob je ale mnohem jednodušší – stačí přidat těsně před koncem kousek krémového sýra.
Energie
2 099 kJ / 506 kcal
Bílkoviny
26,10 g
Tuky
43,40 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,90 g
Sacharidy
3,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Vejce rozklepneme do misky, osolíme a rozšleháme metličkou.
02.V menším hrnci rozehřejeme máslo a přilijeme vejce. Na mírném plameni hojně mícháme metličkou, zejména ode dna a po stranách. Jakmile se vejce začnou srážet, vypneme plamen a domícháme na zbytkovém teple v hrnci. Vejce tak získají jemnou konzistenci.
03.Nakonec do vajec vmícháme lžíci krémového sýra.
04.Servírujeme posypané čerstvě namletým pepřem, nasekanou pažitkou a s plátky opečeného toastového chleba (či jiného pečiva).
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT