Krémová míchaná vajíčka
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Zdravá

počet porcí

Počet porcí

1 porce

doba přípravy

Doba přípravy

10 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Míchaná vajíčka dokáže připravit každý, ale vynikající míchaná vajíčka už vyžadují trochu kuchařského cviku. A přesně ten vám v tomto receptu předá šéfkuchař Roman Paulus, který natočil video návod na krémová míchaná vejce. Krémové konzistence se dá dosáhnout dvěma způsoby a Roman Paulus využil oba najednou! Prvním z nich je samotný způsob míchání vajíček, kterých je mnohem víc, než byste si mohli myslet. Druhý způsob je ale mnohem jednodušší – stačí přidat těsně před koncem kousek krémového sýra. 

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 20 g máslo
  • 4 × vejce „S“
  • sůl
  • 30 g čerstvý sýr Palouček
  • pepř
  • k podávání čerstvá pažitka
  • k podávání opečený toustový chléb (celozrnný, bezlepkový, …)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 099 kJ / 506 kcal

Bílkoviny

26,10 g

Tuky

43,40 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,90 g

Sacharidy

3,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Vejce rozklepneme do misky, osolíme a rozšleháme metličkou.

02.V menším hrnci rozehřejeme máslo a přilijeme vejce. Na mírném plameni hojně mícháme metličkou, zejména ode dna a po stranách. Jakmile se vejce začnou srážet, vypneme plamen a domícháme na zbytkovém teple v hrnci. Vejce tak získají jemnou konzistenci.

03.Nakonec do vajec vmícháme lžíci krémového sýra.

04.Servírujeme posypané čerstvě namletým pepřem, nasekanou pažitkou a s plátky opečeného toastového chleba (či jiného pečiva).

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo