Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Jak připravit králíka, aby byl jemný a chutný? Stačí se řídit radami Romana Pauluse a vyzkoušet jeho recept.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 679 kJ / 880 kcal
Bílkoviny
76,90 g
Tuky
43,40 g
Vláknina
8,50 g
Sůl
2,40 g
Sacharidy
38,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Králíka naporcujeme tak, že získáme hřbety bez kostí a stehna, kde necháme pouze spodní kost.
: Naporcovat a vykostit králíka vás Roman Paulus naučí v Kulinářské akademii Lidlu.
02.Maso dobře osolíme a opepříme, stehna rozpůlíme a ze hřbetů uděláme rolády, které svážeme provázkem. Kousky masa ještě jednou osolíme a opepříme. Z kostí a ořezů připravíme vývar.
03.Do zapékací mísy vložíme mrkev nakrájenou na kolečka, cibuli na měsíčky, rozmáčklé stroužky česneku, fenykl nakrájený na větší kusy a brambory i se slupkou nakrájené na poloviny nebo čtvrtiny. Zeleninu osolíme, opepříme, přidáme čerstvou bazalku, kterou natrháme rukama, oregano, sušená rajčata nakrájená na menší kusy a na připravenou zeleninu naskládáme porce králíka. Podlijeme bílým vínem a králičím vývarem a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Nejprve pečeme pod pokličkou do změknutí (asi 1,5 hodiny), poté odklopíme a necháme zapéct dozlatova. Po dopečení odstraníme ze hřbetů provázek a posypeme nasekanou listovou petrželí.
04.Bagetu nakrájíme na plátky, opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem a posypeme nasekanou listovou petrželí.
05.Tento pokrm servírujeme v zapékací míse doprostřed stolu, aby si každý mohl sám vzít, kolik chce. Doplníme opečenou bagetou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT