Králík pečený s fenyklem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Jak připravit králíka, aby byl jemný a chutný? Stačí se řídit radami Romana Pauluse a vyzkoušet jeho recept.

Tagy

Na víně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × čerstvý králík kuchaný, v celku, bez hlavy Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2 × mrkve
  • 2 × cibule
  • 8 × stroužků česneku
  • 2 × fenykly
  • 300 g brambor (menší kusy)
  • čerstvá bazalka
  • sušené oregano Mikado
  • 50 g sušených rajčat v oleji Baresa
  • 200 ml suchého bílého vína Soave
  • králičí vývar na podlití
  • francouzská bageta
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 679 kJ / 880 kcal

Bílkoviny

76,90 g

Tuky

43,40 g

Vláknina

8,50 g

Sůl

2,40 g

Sacharidy

38,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Králíka naporcujeme tak, že získáme hřbety bez kostí a stehna, kde necháme pouze spodní kost.

: Naporcovat a vykostit králíka vás Roman Paulus naučí v Kulinářské akademii Lidlu.

02.Maso dobře osolíme a opepříme, stehna rozpůlíme a ze hřbetů uděláme rolády, které svážeme provázkem. Kousky masa ještě jednou osolíme a opepříme. Z kostí a ořezů připravíme vývar.

03.Do zapékací mísy vložíme mrkev nakrájenou na kolečka, cibuli na měsíčky, rozmáčklé stroužky česneku, fenykl nakrájený na větší kusy a brambory i se slupkou nakrájené na poloviny nebo čtvrtiny. Zeleninu osolíme, opepříme, přidáme čerstvou bazalku, kterou natrháme rukama, oregano, sušená rajčata nakrájená na menší kusy a na připravenou zeleninu naskládáme porce králíka. Podlijeme bílým vínem a králičím vývarem a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Nejprve pečeme pod pokličkou do změknutí (asi 1,5 hodiny), poté odklopíme a necháme zapéct dozlatova. Po dopečení odstraníme ze hřbetů provázek a posypeme nasekanou listovou petrželí.

04.Bagetu nakrájíme na plátky, opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem a posypeme nasekanou listovou petrželí.

Servírování

05.Tento pokrm servírujeme v zapékací míse doprostřed stolu, aby si každý mohl sám vzít, kolik chce. Doplníme opečenou bagetou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo