Počet porcí
10 porcí
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Na zahradě za domem, v kempu nad ohněm a když bude pršet, tak klidně i doma v kuchyni – skvělý kotlíkový guláš si můžete připravit prakticky kdekoliv a jak na něj, vám ukáže šéfkuchař Marcel Ihnačák. Na základ vám bude stačit červená cibule a řapíkatý celer. Pak už stačí jen přidat suroviny, které máte rádi – například hovězí kližku, žampiony a brambory. Vůni ohně skvěle doplní i mletá paprika, červené suché víno a aromatický rozmarýn. Kotlíkový guláš pak skvěle chutná nejlépe s domácím pečivem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 965 kJ / 470 kcal
Bílkoviny
32,30 g
Tuky
19,80 g
Vláknina
5,80 g
Sůl
1,34 g
Sacharidy
32,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do kotlíku dáme sádlo, přidáme na menší kousky nasekanou cibuli, celer a česnek. Osolíme, opepříme, promícháme a za občasného míchání restujeme.
02.Maso nakrájíme na kousky, přihodíme do kotlíku a necháme dále restovat.
03.Ochutíme rajčatovým protlakem, přisypeme mletou papriku, krátce opražíme a přilijeme červené víno.
04.Jakmile se odpaří z alkohol, přilijeme horkou vodu, osolíme, opepříme, promícháme a zakryjeme poklicí. Vaříme přibližně 60 minut.
05.Následně do kotlíku přidáme brambory nakrájené na kostky a žampiony na čtvrtky. Opět promícháme a podle potřeby ochutíme. Dokončíme nasekaným rozmarýnem a pod pokličkou vaříme doměkka.
06.Podáváme s čerstvým chlebem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT