Kotlíkový guláš s bramborami a houbami

play Přehrát video recept
Kotlíkový guláš s bramborami a houbami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

10 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Na zahradě za domem, v kempu nad ohněm a když bude pršet, tak klidně i doma v kuchyni – skvělý kotlíkový guláš si můžete připravit prakticky kdekoliv a jak na něj, vám ukáže šéfkuchař Marcel Ihnačák. Na základ vám bude stačit červená cibule a řapíkatý celer. Pak už stačí jen přidat suroviny, které máte rádi – například hovězí kližku, žampiony a brambory. Vůni ohně skvěle doplní i mletá paprika, červené suché víno a aromatický rozmarýn. Kotlíkový guláš pak skvěle chutná nejlépe s domácím pečivem.

Tagy

Česká klasika

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 10 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g červená cibule
  • 125 g vepřové sádlo Pikok
  • 1 × svazek řapíkatý celer
  • 10 × stroužek česnek
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1200 g hovězí kližka z mladého býka
  • 500 g žampiony
  • 200 g rajčatový protlak Kania
  • 2 × lžíce mletá sladká paprika Kania
  • 500 ml červené suché víno
  • teplá voda
  • 1 kg brambory
  • 1 × snítka čerstvý rozmarýn
  • k podávání chléb

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 965 kJ / 470 kcal

Bílkoviny

32,30 g

Tuky

19,80 g

Vláknina

5,80 g

Sůl

1,34 g

Sacharidy

32,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Do kotlíku dáme sádlo, přidáme na menší kousky nasekanou cibuli, celer a česnek. Osolíme, opepříme, promícháme a za občasného míchání restujeme. 

02.Maso nakrájíme na kousky, přihodíme do kotlíku a necháme dále restovat. 

03.Ochutíme rajčatovým protlakem, přisypeme mletou papriku, krátce opražíme a přilijeme červené víno. 

04.Jakmile se odpaří z alkohol, přilijeme horkou vodu, osolíme, opepříme, promícháme a zakryjeme poklicí. Vaříme přibližně 60 minut.

05.Následně do kotlíku přidáme brambory nakrájené na kostky a žampiony na čtvrtky. Opět promícháme a podle potřeby ochutíme. Dokončíme nasekaným rozmarýnem a pod pokličkou vaříme doměkka.

06.Podáváme s čerstvým chlebem. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo