Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
4 hod. 20 min.
Obtížnost
Pokročilý
Energie
7 568 kJ / 1 809 kcal
Bílkoviny
95,90 g
Tuky
153,70 g
Vláknina
0,60 g
Sůl
4,10 g
Sacharidy
4,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Čas marinování: 12 hodin
02.Čas konfitování: 3–4 hodiny
03.Kachnu omyjeme a osušíme. Zakrojíme spodní část křídel a rozpůlíme. Přendáme do zapékací mísy, důkladně osolíme ze všech stran a přidáme 2 větvičky rozmarýnu. Neoloupaný česnek příčně překrojíme. Polovinu česneku rozděláme na stroužky a přidáme ke kachně. Pekáč přikryjeme alobalem a necháme v lednici 12 hodin marinovat.
04.Marinovanou kachnu omyjeme pod tekoucí studenou vodou, aby nebyla příliš slaná. Dáme do hlubokého pekáče nebo zapékací mísy a zalijeme rostlinným olejem. Kachna by měla být celá ponořená v oleji. Přidáme 2 větvičky rozmarýnu a zbylou polovinu česneku, kterou rozděláme na stroužky. Pekáč přikryjeme alobalem a dáme do trouby péct na 3–4 hodiny při teplotě 130 °C.
05.Ještě horkou konfitovanou kachnu přendáme z pekáče na plech. Odstraníme kosti a dáme péct na 15–20 minut do trouby předehřáté na 200 °C na horní pečení.
06.Kachnu podáváme s červeným zelím a knedlíkem.
07.Tip: Konfitování je pomalé vaření nebo pečení v tuku. Více se dozvíte na: Co je to konfitování?
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT