Konfitovaná kachna
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 41×
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

4 hod. 20 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Plánujete pěct kachnu, ale bojíte se, že bude vysušená? Připravte kachnu konfitovanou. Díky této úpravě zůstane krásně šťavnatá. recept najdete na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Nedělní oběd

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × kachna bez drobů Čerstvá porce
  • 100 g soli Castello
  • 4 × větvičky rozmarýnu
  • 1 × česnek
  • 1 l rostlinného oleje Promienna

Orientační nutriční hodnoty

Energie

7 568 kJ / 1 809 kcal

Bílkoviny

95,90 g

Tuky

153,70 g

Vláknina

0,60 g

Sůl

4,10 g

Sacharidy

4,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Čas marinování: 12 hodin

02.Čas konfitování: 3–4 hodiny

Marinování

03.Kachnu omyjeme a osušíme. Zakrojíme spodní část křídel a rozpůlíme. Přendáme do zapékací mísy, důkladně osolíme ze všech stran a přidáme 2 větvičky rozmarýnu. Neoloupaný česnek příčně překrojíme. Polovinu česneku rozděláme na stroužky a přidáme ke kachně. Pekáč přikryjeme alobalem a necháme v lednici 12 hodin marinovat.

Konfitování

04.Marinovanou kachnu omyjeme pod tekoucí studenou vodou, aby nebyla příliš slaná. Dáme do hlubokého pekáče nebo zapékací mísy a zalijeme rostlinným olejem. Kachna by měla být celá ponořená v oleji. Přidáme 2 větvičky rozmarýnu a zbylou polovinu česneku, kterou rozděláme na stroužky. Pekáč přikryjeme alobalem a dáme do trouby péct na 3–4 hodiny při teplotě 130 °C.

Pečení

05.Ještě horkou konfitovanou kachnu přendáme z pekáče na plech. Odstraníme kosti a dáme péct na 15–20 minut do trouby předehřáté na 200 °C na horní pečení.

Servírování

06.Kachnu podáváme s červeným zelím a knedlíkem.

07.Tip: Konfitování je pomalé vaření nebo pečení v tuku. Více se dozvíte na: Co je to konfitování?

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo