Koláč s ořechy a medem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

12 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 5 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Spojení ořechů a medu nikdy nezklame, ani v koláči. Recept na koláč s ořechy a medem najdete kuchynelidlu.cz.

Tagy

Koláče

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 12 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 100 g rozpuštěného másla
  • 100 g moučkového cukru Castello
  • 3 × vejce "M" (1 celé + 2 žloutky)
  • 250 g hladké mouky Castello
  • 1 × špetka soli

Náplň

  • 150 g medu Marlene
  • 120 g másla Pilos
  • 50 g moučkového cukru Castello
  • 5 × žloutků
  • 100 ml ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 50 ml tuzemáku Alliance
  • 250 g lískových ořechů Gardis
  • 50 g rozinek Suntree
  • 70 g sušených švestek Gardis

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 184 kJ / 522 kcal

Bílkoviny

7,90 g

Tuky

33,20 g

Vláknina

3,20 g

Sůl

0,20 g

Sacharidy

49,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Těsto

01.V hrnci rozpustíme máslo (nevaříme) a dáme stranou. V robotu ušleháme cukr, celé vejce a 2 žloutky. Po chvíli přisypeme mouku se solí a nakonec přilijeme rozpuštěné máslo. Na pomoučněném vále těsto zpracujeme, zabalíme do potravinové fólie a vložíme do lednice ztuhnout.

02.Těsto vyválíme a vložíme do pečicí formy vymazané máslem. Těsto, které přesahuje přes okraje, pomocí válečku odřízneme. Válečkem přejedeme po okraji formy a těsto se pěkně oddělí. Zbylé těsto vyválíme a pomocí rádýlka nakrájíme ozdobné proužky na ozdobení koláče.

Náplň

03.Máslo s medem rozehřejeme v hrnci. Za stálého míchání přisypeme moučkový cukr. Vmícháme žloutky, smetanu, tuzemák, nasekané oříšky, rozinky a sušené švestky.

Koláč

04.Ještě horkou náplň nalijeme rovnoměrně do formy s těstem a okraje dozdobíme po celém obvodu proužky ze zbylého těsta. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 40 minut.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo