Knedlíky z polenty
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Polenta je kukuřičná kaše, která má v kuchyni mnohostranné využití, připravuje se z ní obvykle kaše nebo se pečou placičky. Roman Paulus využil polentu k přípravě úplně jiného pokrmu – knedlíků. Polentové knedlíky mají díky kukuřici sytě žlutou barvu a také neobvyklou chuť. Podívejte se na následující video, kde se dozvíte, jak tyto netradiční knedlíky připravit.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Knedlíky z polenty

  • 50 g másla
  • 50 g šalotky
  • 350 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)
  • 110 g polenty
  • 5 × vajec „M“
  • listová petržel
  • 250 g staršího bílého pečiva (housky)
  • sůl

Orientační nutriční hodnoty

Energie

8 906 kJ / 2 129 kcal

Bílkoviny

82,40 g

Tuky

97,00 g

Vláknina

16,40 g

Sůl

4,60 g

Sacharidy

235,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V hrnci na másle krátce orestujte nadrobno nakrájenou šalotku. Přilijte mléko a přiveďte k varu. Vsypte polentu a uvařte hustší kaši. Nechte vychladnout, poté vmíchejte vejce, nasekanou listovou petržel, osolte a přidejte na kostičky nakrájené a orestované pečivo. Zamíchejte a nechte chvíli odležet.

02.Těsto naneste na potravinovou fólii, zabalte, po stranách utáhněte a poté ještě zabalte do alobalu. Vložte do vroucí vody a vařte podle velikosti 15 – 20 minut. Podávejte nakrájené na plátky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo