Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Všeobecně dostupné potraviny lze připravit nevšedním způsobem a všechny překvapit. Ze surovin, které máte doma v lednici, můžete přichystat nevšední pochoutky. I když chlebíčky nebo jednohubky nejsou přímo synonymem exkluzivity, vhodně připravené a nazdobené se mohou stát hitem silvestrovské party. A hlavně, každý po nich rád sáhne. A jak na ně? To vám prozradí Roman Paulus ve svém videu Kulinářské akademie Lidlu. Dozvíte se, jak vykouzlit jemnou a nadýchanou šunkovou pěnu a jak kanapky nazdobit, aby vypadaly skvěle.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
7 315 kJ / 1 748 kcal
Bílkoviny
65,70 g
Tuky
163,00 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
11,00 g
Sacharidy
7,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Šunku rozsekáme v kutru nebo mixéru, přidáme změklé máslo a šleháme dále. Smetanu necháme ohřát na pokojovou teplotu a prošleháme. V případě, že se směs srazí, vložíme do vodní lázně a vyšleháme znovu. Vzniklou pěnu přendáme do cukrářského sáčku.
02.Z toastového chleba vykrojíme kolečko a nastříkáme šunkovou pěnu. Plátek šunky srolujeme a nakrájíme na malé roládky. Kanapku ozdobíme plátkem naložené okurky, připravenou šunkou, půlkou černé olivy, žlutou paprikou nakrájenou na malé trojúhelníky a snítkou listové petržele.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT