Kachní roláda s červenou řepou a křenem

play Přehrát video recept
Kachní roláda s červenou řepou a křenem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

3 hod.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Připravte si skvělou kachní roládu s přílohou v podobě červené řepy. Recept Marcela Ihnačáka.

Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × kachna bez drobů Řezníkova čerstvá porce
  • 2 × cibule
  • 8 × stroužků česneku
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 × žemle (z předchozího dne)
  • čerstvé mléko Pilos (3,5 % tuku)
  • 1 × hrst sušených brusinek Alesto
  • 2 × vejce “M“
  • čerstvý rozmarýn
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 kg vařené červené řepy
  • balsamico Acentino (dle chuti)
  • čerstvý křen
  • listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

5 991 kJ / 1 432 kcal

Bílkoviny

71,00 g

Tuky

101,20 g

Vláknina

8,30 g

Sůl

4,40 g

Sacharidy

59,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Náplň

01.Cibuli a 5 stroužků česneku nakrájíme nadrobno a orestujeme dozlatova v rozehřáté pánvi s 1 lžící másla a trochou olivového oleje.

02.Žemle nakrájíme na malé kostky, vložíme do mísy, přidáme trochu mléka, orestovanou cibuli s česnekem, brusinky, vejce a nasekaný rozmarýn. Osolíme, opepříme, náplň důkladně promícháme a necháme odstát.

Kachní roláda

03.Omytou a osušenou kachnu vykostíme tak, abychom neporušili kůži. Z kostí a ořezů můžeme připravit vývar.

Jak vykostit kachnu, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.

04.Vykostěnou kachnu rozprostřeme kůží dolů. Maso na prsou a stehnech nařežeme, aby bylo rovnoměrně rozprostřené. Kachnu osolíme, opepříme a naplníme. Opatrně zavineme jako roládu. Dostatečně velký kus alobalu potřeme olivovým olejem, roládu do něj zabalíme a konce důkladně uzavřeme. Roládu přendáme na pekáč a podlijeme vodou. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 1,5 hodiny. Po 1 hodině alobal odstraníme, troubu přepneme na funkci gril a pečeme dále dozlatova a dokřupava. V průběhu pečení poléváme výpekem. Po upečení necháme trochu vychladnout a roládu nakrájíme na plátky.

Restovaná červená řepa

05.Řepu nakrájíme na měsíčky a orestujeme v pánvi s rozehřátým olivovým olejem. Osolíme, opepříme, přidáme 3 stroužky česneku nakrájené nadrobno a nasekaný rozmarýn. Přidáme pár kapek balsamica a počkáme, až se odpaří.

Servírování

06.Na talíř naservírujeme porci restované řepy a plátek kachní rolády. Pokrm posypeme nastrouhaným čerstvým křenem a natrhanou listovou petrželí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo