Kuchyně
Americká
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Díky výrazné chuti je jehněčí maso považováno za opravdový skvost a jeho chuť si nelze s ničím splést. Nejčastěji se s ním setkáváme v době dovolených, neboť v zahraničí je mnohem populárnější než u nás. Možná jste ochutnali kuličky, karbanátky, orientální polévku, guláš nebo aromatické kari. To ale neznamená, že byste si ho nemohli připravit doma. V tomto díle Kulinářské akademie se dozvíte, jak z něj připravit domácí hamburger s nádechem orientu. Roman Paulus vám poradí, jak jehněčí maso správně okořenit, jaké tepelné zpracování potřebuje a s čím nejlépe chutná.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
12 822 kJ / 3 064 kcal
Bílkoviny
199,20 g
Tuky
174,10 g
Vláknina
12,30 g
Sůl
7,30 g
Sacharidy
180,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Mleté jehněčí maso ochutíme římským kmínem, přidáme sekaný tymián, listovou petržel, červenou cibuli a česnek nakrájené najemno, osolíme, opepříme a rukama promícháme. Z masa vytvarujeme burgery a opečeme z obou stran v rozehřáté grilovací pánvi s trochou oleje. Maso by uvnitř mělo zůstat růžové. Těsně před koncem opékání položíme na maso dva plátky sýra cheddar a počkáme, až se trochu rozpustí.
02.Ve stejné pánvi opečeme z obou stran rozkrojenou domácí housku na hamburgery.
03.Vnitřní strany housky potřeme chilli majonézou. Na spodní část položíme špenátové listy, plátky grilované cukety, maso se sýrem a plátky polosušených rajčat a přiklopíme horní částí housky.
04.Podáváme s porcí chilli majonézy.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT