Jehněčí burger
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Díky výrazné chuti je jehněčí maso považováno za opravdový skvost a jeho chuť si nelze s ničím splést. Nejčastěji se s ním setkáváme v době dovolených, neboť v zahraničí je mnohem populárnější než u nás. Možná jste ochutnali kuličky, karbanátky, orientální polévku, guláš nebo aromatické kari. To ale neznamená, že byste si ho nemohli připravit doma. V tomto díle Kulinářské akademie se dozvíte, jak z něj připravit domácí hamburger s nádechem orientu. Roman Paulus vám poradí, jak jehněčí maso správně okořenit, jaké tepelné zpracování potřebuje a s čím nejlépe chutná.

Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Jehněčí burger

  • 500 g mleté jehněčí kýty (namleté na středně hrubo)
  • římský kmín čerstvý tymián
  • 50 g listové petržele
  • 1 × červená cibule
  • 2 × stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • 8 × plátků sýra cheddar
  • 4 × domácí housky na hamburgery
  • chilli
  • majonéza
  • lístky mladého špenátu
  • cuketa
  • polosušená sušená rajčata

Orientační nutriční hodnoty

Energie

12 822 kJ / 3 064 kcal

Bílkoviny

199,20 g

Tuky

174,10 g

Vláknina

12,30 g

Sůl

7,30 g

Sacharidy

180,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Mleté jehněčí maso ochutíme římským kmínem, přidáme sekaný tymián, listovou petržel, červenou cibuli a česnek nakrájené najemno, osolíme, opepříme a rukama promícháme. Z masa vytvarujeme burgery a opečeme z obou stran v rozehřáté grilovací pánvi s trochou oleje. Maso by uvnitř mělo zůstat růžové. Těsně před koncem opékání položíme na maso dva plátky sýra cheddar a počkáme, až se trochu rozpustí.

02.Ve stejné pánvi opečeme z obou stran rozkrojenou domácí housku na hamburgery.

03.Vnitřní strany housky potřeme chilli majonézou. Na spodní část položíme špenátové listy, plátky grilované cukety, maso se sýrem a plátky polosušených rajčat a přiklopíme horní částí housky.

04.Podáváme s porcí chilli majonézy.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo