Doba přípravy
15 min.
Čokoládu rozpouštíme ve vodní lázni, při dodržení několika pravidel je možné použít i mikrovlnnou troubu. O jaká pravidla se jedná, prozradí ve videu Mirka van Gils Slavíková.
Energie
4 878 kJ / 1 178 kcal
Bílkoviny
17,60 g
Tuky
92,00 g
Vláknina
22,00 g
Sůl
0,04 g
Sacharidy
62,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do vyšší nádoby nasypeme 200 g nasekané čokolády a vložíme do mikrovlnné trouby.
02.Čokoládu zahříváme na střední teplotu v 30vteřinových intervalech. Mezi jednotlivými intervaly důkladně mícháme. Vyndáme z trouby a mícháme až do úplného rozpuštění a až čokoláda dosáhne asi 30 °C.
03.Rozpuštěnou čokoládu naočkujeme; do rozpuštěné čokolády přidáme desetinu množství nasekané čokolády (20 g) a rozmixujeme tyčovým mixérem. Tento postup nahrazuje temperaci, díky čemuž čokoláda „nekvete“ čili nevytváří bílý povlak.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT