Jablkový koláč
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

8 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 20 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hledáte recept na koláč s jablky. Navštivte Lidl Cukrárnu a upečte si jej podle receptu, který najdete na kuchynelidlu.cz

Tagy

Koláče

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 8 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 300 g hladké mouky Castello
  • 200 g másla Pilos
  • 1 × špetka soli
  • 50 ml polotučného mléka Pilos (1,5 % tuku)

Náplň

  • 1 kg jablek
  • 150 g cukru krystal Castello (nebo podle kyselosti jablek)
  • 1 × lžička mleté skořice Mikado
  • 50 g rozinek Suntree
  • 1 × vejce "M" (na potření)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 984 kJ / 474 kcal

Bílkoviny

5,40 g

Tuky

21,90 g

Vláknina

4,10 g

Sůl

0,10 g

Sacharidy

66,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Těsto

01.V robotu smícháme mouku, máslo a špetku soli. Až se vytvoří hrudky, přilijeme mléko a promícháme. Těsto přendáme na pomoučenou pracovní plochu, propracujeme a rozdělíme na dvě části. Každou zvlášť zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici asi hodinu odpočinout.

Jablka

02.Jablka oloupeme, omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na středně silné plátky.

Koláč

03.Z jedné poloviny těsta vyválíme tenký plát (asi o 1 - 2 cm větší, než je forma). Rozprostřeme na dno pečicí formy a okraje těsta přitlačíme ke stěně. Cukr smícháme se skořicí a 2/3 směsi posypeme těsto. Poté naskládáme do formy nakrájená jablka, posypeme rozinkami a celý povrch překryjeme vyválenou druhou polovinou těsta. Přečnívající okraje odkrojíme. Povrch koláče potřeme rozšlehaným vejcem. Zbylé těsto vyválíme a pomocí rádýlka nakrájíme dlouhé proužky, kterými ozdobíme okraje koláče. Opačným koncem nože přitlačíme na několika místech k formě a potřeme vejcem. Koláč posypeme zbylým cukrem se skořicí a lehce propícháme vidličkou. Pečeme v předehřáté troubě na 150 °C asi 45 až 50 minut dozlatova.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo