Hovězí maso s koriandrem a avokádem na pikantní způsob

play Přehrát video recept
Hovězí maso s koriandrem a avokádem na pikantní způsob
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hovězí maso hravě využijete v mnoha klasických a oblíbených receptech. Čas od času ale stojí za zkoušku pustit se do něčeho neokoukaného – například do mletého hovězího s rýži, avokádem a koriandrem podle receptu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka. Tento jednoduchý recept má své základy v klasické rajčatové omáčce s mletým hovězím masem, ale dodává jí exotický nádech pečlivě vybranými surovinami, ke kterým kromě avokáda a koriandru patří třeba ještě limetková šťáva. Pokud budete chtít mít výsledný oběd nebo večeři o trochu pikantnější, přidejte stejně jako Marcel Ihnačák dvě najemno nakrájené pálivé papričky.

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • olivový olej Primadonna
  • 1 × cibule
  • 4 × řapíky celeru
  • 4 × stroužky česneku
  • 2 × pálivé papričky
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 kg mletého hovězího masa
  • 250 × dlouhozrnné rýže Golden Sun
  • 1 × lžíce mleté papriky Kania
  • 2 × lžíce rajčatového protlaku Kania
  • 2 × avokáda
  • 2 × limetky
  • čerstvý koriandr

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 874 kJ / 687 kcal

Bílkoviny

33,80 g

Tuky

41,40 g

Vláknina

5,70 g

Sůl

1,70 g

Sacharidy

45,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Pánev s olejem rozehřejeme a postupně přidáváme nadrobno nasekanou zeleninu (cibuli, celer, česnek a jednu papričku). Osolíme a opepříme. K základu přidáme maso a restujeme. 

02.Mezitím do rozehřátého hrnce s olejem nasypeme rýži, osolíme a krátce opečeme.  

03.Zatáhlé maso ochutíme solí, pepřem, paprikou, protlakem a promícháme. Po minutě zalijeme vroucí vodou, podle potřeby dochutíme a na mírném ohni dusíme. 

04.Orestovanou rýži zalijeme vroucí vodou (1 cm nad rýži), přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C přibližně na 10‒15 minut. Hotovou ji promícháme a ve vypnuté troubě necháme dojít.

05.Očištěná avokáda nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z jedné limetky. Papričku nasekáme na tenká kolečka. Masovou směs dochutíme šťávou z jedné limetky. 

06.Do hlubokého talíře naservírujeme porci rýže a masové směsi. Přidáme kousky avokáda a posypeme pálivými papričkami a koriandrem.  

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo