Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Hovězí maso hravě využijete v mnoha klasických a oblíbených receptech. Čas od času ale stojí za zkoušku pustit se do něčeho neokoukaného – například do mletého hovězího s rýži, avokádem a koriandrem podle receptu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka. Tento jednoduchý recept má své základy v klasické rajčatové omáčce s mletým hovězím masem, ale dodává jí exotický nádech pečlivě vybranými surovinami, ke kterým kromě avokáda a koriandru patří třeba ještě limetková šťáva. Pokud budete chtít mít výsledný oběd nebo večeři o trochu pikantnější, přidejte stejně jako Marcel Ihnačák dvě najemno nakrájené pálivé papričky.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 874 kJ / 687 kcal
Bílkoviny
33,80 g
Tuky
41,40 g
Vláknina
5,70 g
Sůl
1,70 g
Sacharidy
45,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Pánev s olejem rozehřejeme a postupně přidáváme nadrobno nasekanou zeleninu (cibuli, celer, česnek a jednu papričku). Osolíme a opepříme. K základu přidáme maso a restujeme.
02.Mezitím do rozehřátého hrnce s olejem nasypeme rýži, osolíme a krátce opečeme.
03.Zatáhlé maso ochutíme solí, pepřem, paprikou, protlakem a promícháme. Po minutě zalijeme vroucí vodou, podle potřeby dochutíme a na mírném ohni dusíme.
04.Orestovanou rýži zalijeme vroucí vodou (1 cm nad rýži), přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C přibližně na 10‒15 minut. Hotovou ji promícháme a ve vypnuté troubě necháme dojít.
05.Očištěná avokáda nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z jedné limetky. Papričku nasekáme na tenká kolečka. Masovou směs dochutíme šťávou z jedné limetky.
06.Do hlubokého talíře naservírujeme porci rýže a masové směsi. Přidáme kousky avokáda a posypeme pálivými papričkami a koriandrem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT