Hovězí kližka s restovanou růžičkovou kapustou

play Přehrát video recept
Hovězí kližka s restovanou růžičkovou kapustou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

8 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Ačkoliv se z hovězí kližky připravuje nejčastěji tradiční guláš, není na škodu občas vyzkoušet i o něco lehčí recept. Tím je například i hovězí kližka na červeném víně restovaná s cibulí, mrkví a celerem. A aby toho nebylo málo zvolil šéfkuchař Marcel Ihnačák jako přílohu restovanou růžičkovou kapustu. V jeho receptu se dozvíte i to, jak hovězí naporcovat, jaké přidat koření i jak poznáte, že jsou maso nebo růžičková kapusta správně orestované. Na talíři tak bude výsledné jídlo hrát všemi barvami a svou vůní lákat všechny ke stolu.

Tagy

Bez lepku

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 8 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 100 g vepřové sádlo Pikok
  • 0,5 × celer
  • 3 × mrkev
  • 3 × petržel
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 8 × kulička nové koření
  • 4 × bobkový list Kania
  • 10 × stroužek česnek
  • 2 × cibule
  • 1,5 × hovězí kližka z mladého býka Řezníkova čerstvá porce
  • 500 ml červené suché víno
  • dle potřeby zeleninový vývar
  • 1 kg ůžičková kapusta
  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • čerstvá listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 796 kJ / 668 kcal

Bílkoviny

44,30 g

Tuky

39,00 g

Vláknina

7,60 g

Sůl

2,90 g

Sacharidy

26,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V hrnci s rozehřátým sádlem orestujeme nakrájený celer, mrkev a petržel. Ochutíme solí, pepřem, novým kořením a bobkovými listy. Přidáme 5 stroužků nakrájeného česneku s cibulí a dále restujeme. 

02.Hovězí kližku nakrájíme na menší kousky a přidáme k základu. Promícháme a restujeme, aby se maso zatáhlo. Osolíme, opepříme, podlijeme vínem a vaříme, dokud se z vína neodpaří alkohol. Podlijeme vývarem, zakryjeme poklicí a vaříme asi 2 hodiny doměkka. 

03.Kapustu oblanšírujeme ve vroucí osolené vodě, scedíme a necháme okapat.

Jak správně zpracovat růžičkovou kapustu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

04.Růžičky překrojené na poloviny orestujeme v pánvi s olejem a máslem. Přidáme 5 stroužků česneku nakrájeného na plátky, sůl, pepř a nasekanou listovou petržel. 

05.Dušenou kližku podáváme s porcí ochucené růžičkové kapusty.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo