Kuchyně
Česká
Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
2 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Ačkoliv se z hovězí kližky připravuje nejčastěji tradiční guláš, není na škodu občas vyzkoušet i o něco lehčí recept. Tím je například i hovězí kližka na červeném víně restovaná s cibulí, mrkví a celerem. A aby toho nebylo málo zvolil šéfkuchař Marcel Ihnačák jako přílohu restovanou růžičkovou kapustu. V jeho receptu se dozvíte i to, jak hovězí naporcovat, jaké přidat koření i jak poznáte, že jsou maso nebo růžičková kapusta správně orestované. Na talíři tak bude výsledné jídlo hrát všemi barvami a svou vůní lákat všechny ke stolu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 796 kJ / 668 kcal
Bílkoviny
44,30 g
Tuky
39,00 g
Vláknina
7,60 g
Sůl
2,90 g
Sacharidy
26,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci s rozehřátým sádlem orestujeme nakrájený celer, mrkev a petržel. Ochutíme solí, pepřem, novým kořením a bobkovými listy. Přidáme 5 stroužků nakrájeného česneku s cibulí a dále restujeme.
02.Hovězí kližku nakrájíme na menší kousky a přidáme k základu. Promícháme a restujeme, aby se maso zatáhlo. Osolíme, opepříme, podlijeme vínem a vaříme, dokud se z vína neodpaří alkohol. Podlijeme vývarem, zakryjeme poklicí a vaříme asi 2 hodiny doměkka.
03.Kapustu oblanšírujeme ve vroucí osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
Jak správně zpracovat růžičkovou kapustu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
04.Růžičky překrojené na poloviny orestujeme v pánvi s olejem a máslem. Přidáme 5 stroužků česneku nakrájeného na plátky, sůl, pepř a nasekanou listovou petržel.
05.Dušenou kližku podáváme s porcí ochucené růžičkové kapusty.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT