Grilovaný tuňák s tarhoňovým salátem

play Přehrát video recept
Grilovaný tuňák s tarhoňovým salátem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Zdravá

počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Rychlý, zdravý a chutný pokrm? Marcel Ihnačák vám ho naservíruje na stříbrném podnose. Pochutnejte si na grilovaném tuňákovi s tarhoňou.


Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Salát:

  • 150 g tarhoňa Combino
  • 250 g cherry rajčata
  • 2 × lahůdková cibulky
  • 1 × hrst kapary
  • 1 × hrst zelené a černé olivy Baresa
  • 1 × hrst polníček
  • mletý černý pepř Kania
  • sůl Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 0,5 × citron (šťáva)

Tuňák:

  • 2 × steak tuňáka
  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • čerstvá bazalka
  • balsamico Italiamo

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 496 kJ / 597 kcal

Bílkoviny

47,30 g

Tuky

17,00 g

Vláknina

5,60 g

Sůl

0,88 g

Sacharidy

62,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Salát:

01.Do větší mísy vložíme tarhoňu uvařenou podle návodu na obale, na čtvrtiny nakrájená cherry rajčata, nadrobno nakrájenou lahůdkovou cibulku, kapary, natrhané olivy, polníček, opepříme, osolíme, přilijeme olivový olej a citronovou šťávu a promícháme.

Tuňák:

02.Tuňáka pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a položíme na rozpálený gril. Grilujeme z obou stran asi 2 minuty. 

03.Před dokončením položíme na tuňáka plátek másla. Podáváme ozdobené lístky bazalky a pokapané balsamicem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo