Grilovaný candát se salátem z fenyklu

play Přehrát video recept
Grilovaný candát se salátem z fenyklu
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Chcete vědět, jak to vypadá, když vyrazí na ryby Roman Paulus a Jakub Vágner? Je to velká pohoda, a navíc si připraví skvělé jídlo – grilovaného candáta s fenyklovým salátem.


Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Suroviny

  • 4 × filet z candáta
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • bylinkové máslo

Salát:

  • 400 g fenykl
  • 200 g rukola
  • 16 × ředkvička
  • čerstvý kopr
  • 2 × pomeranč (segmenty a šťáva)
  • hrubozrnná hořčice Kania dle chuti

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 866 kJ / 446 kcal

Bílkoviny

38,30 g

Tuky

25,60 g

Vláknina

6,30 g

Sůl

1,60 g

Sacharidy

19,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Candáta osolíme, opepříme a položíme na grilovací tál potřený olivovým olejem. Grilujeme nejprve kůží dolů a vypečeme ji dokřupava. 

Rybu můžete přimáčknout, aby se grilovala rovnoměrně. 

02.Jakmile je kůže křupavá, otočíme a grilujeme i z druhé strany. Po dokončení na každou porci položíme plátek bylinkového másla a necháme rozpustit.

Salát:

03.V míse smícháme fenykl nakrájený na tenké nudličky, rukolu, ředkvičky nakrájené na plátky, snítky kopru a pomerančové segmenty. 

04.Ze šťávy z 1 pomeranče, hořčice a 2 lžic olivového oleje vyšleháme dresink, kterým salát přelijeme a podáváme s grilovaným candátem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo