Grilovaná telecí špička s pečenou mrkví

play Přehrát video recept
Grilovaná telecí špička s pečenou mrkví
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Telecí špička je výborný kus masa populární mimo jiné třeba i v Rakousku a Jižní Americe. Šéfkuchař Roman Paulus se tentokrát nechal inspirovat latinskoamerickou kuchyní a natočil video recept na grilovanou telecí špičku, kde vám ukáže, jak maso nakořenit a opéct na grilu tak, aby bylo dobře zatáhnuté, ale uvnitř krásně šťavnaté. Jako přílohu si připravíte v alobalu pečenou mrkev (můžete ale přihodit i celer, petržel nebo třeba batáty) s římským kmínem a bylinkovou salsou navrch. A nezoufejte, pokud venku už není počasí na grilování. Celý recept si můžete podle totožného postupu připravit i doma v pánvi a troubě.

Tagy

Food Piknik 2022

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Maso s mrkví

  • 600 g (2 ks) telecí špičky Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1 kg mrkve
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • snítka čerstvého tymiánu
  • 0,5 × lžička celého římského kmínu
  • olivový olej Primadonna

Salsa

  • 1 × hrst čerstvé bazalky
  • 1 × hrst čerstvé listové petržele + na ozdobu
  • 1 × pálivá paprička
  • 2 × stroužky česneku
  • 0,25 × citronu (šťáva)
  • 100 ml olivového oleje

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 317 kJ / 553 kcal

Bílkoviny

35,30 g

Tuky

35,50 g

Vláknina

7,30 g

Sůl

1,90 g

Sacharidy

25,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Maso z obou stran osolíme, opepříme, posypeme lístky rozmarýnu a grilujeme z obou stran. Nejprve necháme zatáhnout na žhavé zóně a následně dopečeme v chladnější části grilu, dokud vnitřní teplota nedosáhne 58 °C.

02.Mrkve omyjeme, neloupeme, rozložíme na alobal, osolíme, opepříme a přidáme i mleté chilli, rozmarýn a tymián. Ochutíme ještě římským kmínem a zakápneme olivovým olejem. 

03.Důkladně zabalíme a grilujeme v chladné zóně asi 30 minut.

Mrkev připravíte stejným způsobem i v troubě. V takovém případě ji rozpalte na 180 °C a pečte 40 minut.

04.Olivový olej, hrst bazalky, hrst petržele, pálivou papričku, šťávu z ¼ citronu, 2 stroužky česneku, sůl a pepř rozmixujeme na salsu.

05.Podáváme pečenou mrkev i s bylinkami a grilovanou telecí špičku nakrájenou na plátky proti vláknu, celé přelité bylinkovou salsou a ozdobené lístky petržele.

Jak ogrilovat i další kořenovou zeleninu se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo