Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Telecí špička je výborný kus masa populární mimo jiné třeba i v Rakousku a Jižní Americe. Šéfkuchař Roman Paulus se tentokrát nechal inspirovat latinskoamerickou kuchyní a natočil video recept na grilovanou telecí špičku, kde vám ukáže, jak maso nakořenit a opéct na grilu tak, aby bylo dobře zatáhnuté, ale uvnitř krásně šťavnaté. Jako přílohu si připravíte v alobalu pečenou mrkev (můžete ale přihodit i celer, petržel nebo třeba batáty) s římským kmínem a bylinkovou salsou navrch. A nezoufejte, pokud venku už není počasí na grilování. Celý recept si můžete podle totožného postupu připravit i doma v pánvi a troubě.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 317 kJ / 553 kcal
Bílkoviny
35,30 g
Tuky
35,50 g
Vláknina
7,30 g
Sůl
1,90 g
Sacharidy
25,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Maso z obou stran osolíme, opepříme, posypeme lístky rozmarýnu a grilujeme z obou stran. Nejprve necháme zatáhnout na žhavé zóně a následně dopečeme v chladnější části grilu, dokud vnitřní teplota nedosáhne 58 °C.
02.Mrkve omyjeme, neloupeme, rozložíme na alobal, osolíme, opepříme a přidáme i mleté chilli, rozmarýn a tymián. Ochutíme ještě římským kmínem a zakápneme olivovým olejem.
03.Důkladně zabalíme a grilujeme v chladné zóně asi 30 minut.
Mrkev připravíte stejným způsobem i v troubě. V takovém případě ji rozpalte na 180 °C a pečte 40 minut.
04.Olivový olej, hrst bazalky, hrst petržele, pálivou papričku, šťávu z ¼ citronu, 2 stroužky česneku, sůl a pepř rozmixujeme na salsu.
05.Podáváme pečenou mrkev i s bylinkami a grilovanou telecí špičku nakrájenou na plátky proti vláknu, celé přelité bylinkovou salsou a ozdobené lístky petržele.
Jak ogrilovat i další kořenovou zeleninu se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT