Grilovaná panenka plněná ořechy a sýrem

play Přehrát video recept
Grilovaná panenka plněná ořechy a sýrem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Tento překvapivě jednoduchý recept zvládne z každého udělat krále nebo královnu grilu! Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil grilovanou panenku plněnou ořechy a sýrem. Kombinace vepřového masa s ořechy a sýrem je skvělá sama o sobě, ale ještě lépe vynikne s grilovanou zeleninou – v tomto případě s opečeným lilkem. Grilovaný lilek je snadné připravit, ale i tak k tomu Marcel Ihnačák nabídne nějaké tipy a triky navíc, díky kterým si bezpochyby pochutná úplně každý.

Tagy

Grilování

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Grilovaná panenka

  • 800 g vepřové panenky
  • 75 g 7sýru maasdamer Pilos
  • čerstvý rozmarýn
  • 1 × hrst lískových ořechů Belbake
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • ½ citronu (šťáva)

Grilovaný lilek

  • 800 g vepřové panenky
  • čerstvý rozmarýn
  • 75 g sýru maasdamer Pilos
  • 1 × hrst lískových ořechů Belbake
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • ½ citronu (šťáva)

Servírování

  • 1 × lilek
  • 2 × rajčata
  • 1 × hrst zelených oliv bez pecek Freshona
  • 75 g sýru maasdamer Pilos
  • 1 × lžička sušeného oregana Mikado

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 105 kJ / 503 kcal

Bílkoviny

60,00 g

Tuky

25,10 g

Vláknina

4,20 g

Sůl

1,60 g

Sacharidy

9,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Grilovaná panenka:

01.Očistěnou panenku překrojíme napůl. Do středu tenkým nožem vytvoříme otvor, do kterého střídavě vkládáme sýr nakrájený na hranolky, rozmarýn zbavený dřevnatého stonku a ořechy. Stejně připravíme i druhou polovinu panenky. Potom maso osolíme, opepříme, pokapeme olejem a grilujeme na rozehřátém roštu potřeném olejem ze všech stran do zlatohněda. Hotovou ji přendáme na talíř, pokapeme olejem a citronovou šťávou, přikryjeme alobalem a necháme chvíli odpočnout.

Grilovaný lilek:

02.Lilek nakrájíme na hrubší kolečka, které důkladně osolíme a necháme vypotit (sůl vytáhne z lilku hořkost). Po přibližně 10 minutách je osušíme, opepříme, pokapeme olejem a položíme na gril. Když jsou z jedné strany opečené, otočíme je a na vrch položíme na plátky nakrájená rajčata ochucená solí a pepřem, nadrobno nakrájené olivy a nastrouhaný sýr. Na závěr ještě posypeme oreganem, přendáme na talíř, pokapeme olejem a přikryjeme alobalem.

Servírování:

03.Panenku servírujeme nakrájenou na plátky. Jako přílohu podáváme grilovaný lilek s míchaným salátem. Jídlo ještě dozdobíme nasekanou lahůdkovou cibulkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo