Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Začátečník
Tento překvapivě jednoduchý recept zvládne z každého udělat krále nebo královnu grilu! Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil grilovanou panenku plněnou ořechy a sýrem. Kombinace vepřového masa s ořechy a sýrem je skvělá sama o sobě, ale ještě lépe vynikne s grilovanou zeleninou – v tomto případě s opečeným lilkem. Grilovaný lilek je snadné připravit, ale i tak k tomu Marcel Ihnačák nabídne nějaké tipy a triky navíc, díky kterým si bezpochyby pochutná úplně každý.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 105 kJ / 503 kcal
Bílkoviny
60,00 g
Tuky
25,10 g
Vláknina
4,20 g
Sůl
1,60 g
Sacharidy
9,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Očistěnou panenku překrojíme napůl. Do středu tenkým nožem vytvoříme otvor, do kterého střídavě vkládáme sýr nakrájený na hranolky, rozmarýn zbavený dřevnatého stonku a ořechy. Stejně připravíme i druhou polovinu panenky. Potom maso osolíme, opepříme, pokapeme olejem a grilujeme na rozehřátém roštu potřeném olejem ze všech stran do zlatohněda. Hotovou ji přendáme na talíř, pokapeme olejem a citronovou šťávou, přikryjeme alobalem a necháme chvíli odpočnout.
02.Lilek nakrájíme na hrubší kolečka, které důkladně osolíme a necháme vypotit (sůl vytáhne z lilku hořkost). Po přibližně 10 minutách je osušíme, opepříme, pokapeme olejem a položíme na gril. Když jsou z jedné strany opečené, otočíme je a na vrch položíme na plátky nakrájená rajčata ochucená solí a pepřem, nadrobno nakrájené olivy a nastrouhaný sýr. Na závěr ještě posypeme oreganem, přendáme na talíř, pokapeme olejem a přikryjeme alobalem.
03.Panenku servírujeme nakrájenou na plátky. Jako přílohu podáváme grilovaný lilek s míchaným salátem. Jídlo ještě dozdobíme nasekanou lahůdkovou cibulkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT