Kuchyně
Mexická
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Mexická kuchyně je plná barev a chutí. Stejně takový je pokrm Romana Pauluse na skvělou fazolovou rýži.
Energie
1 614 kJ / 388 kcal
Bílkoviny
11,50 g
Tuky
12,60 g
Vláknina
7,00 g
Sůl
1,00 g
Sacharidy
54,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do rozehřátého hrnce s olivovým olejem přidáme cibuli nakrájenou na menší kousky a česnek nadrobno a necháme zpěnit.
02.K orestovanému základu přidáme rýži, zarestujeme, osolíme, opepříme a ochutíme římským kmínem. Zarestovanou rýži podlijeme kuřecím vývarem a pod pokličkou necháme mírným plamenem vyvařit. Jakmile se tekutina vyvaří, vypneme plamen a necháme na teplém místě asi 20 minut odpočívat.
03.Černé fazole lehce rozmačkáme vidličkou a přisypeme k rýži. Přidáme nasekaný koriandr a dobře promícháme.
04.Podáváme jako přílohu ke grilovanému masu nebo jen tak s volským okem.
Pokud máte rádi pikantní jídla, přidejte chilli.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT