Chilli con carne
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Mexická

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hledáte recept na nejlepší chilli con carne? Roman Paulus přidává do tohoto tradičního pikantního mexického pokrmu tajnou surovinu. Podívejte se na video.


Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 2 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × velká cibule
  • 2 × stroužek česnek
  • 1 × červená paprika
  • 500 g mleté hovězí maso Řezníkova čerstvá porce
  • 1 × lžička oregano Kania
  • 1 × lžička římský kmín
  • 1 × lžíce chilli Kania
  • 2 × lžíce rajčatový protlak Kania
  • 1 × lžička mletá paprika Kania
  • 400 g loupaná krájená rajčata Baresa
  • 500 ml hovězí vývar
  • 400 g červené fazole El Tequito
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 3 × kostička hořká čokoláda Fin Carré (74 % kakaa)
  • na podávání lahůdková cibulka
  • 400 g rýže Basmati Golden Sun
  • na podávání zakysaná smetana Pilos (18 % tuku)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 851 kJ / 920 kcal

Bílkoviny

43,20 g

Tuky

35,80 g

Vláknina

9,30 g

Sůl

3,50 g

Sacharidy

104,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V rozpálené pánvi s olejem orestujeme cibuli nakrájenou na menší kousky a česnek nadrobno, přidáme červenou papriku nakrájenou na kostičky a po chvíli také maso. Okořeníme oreganem, římským kmínem a chilli a necháme dobře orestovat. 

02.Přidáme protlak, krátce orestujeme, přidáme mletou papriku a rajčata, podlijeme hovězím vývarem a dusíme doměkka.

03.Tip: Použít můžete také uzenou papriku.

03.Ke konci vaření přidáme červené fazole, osolíme a opepříme. Na závěr přidáme čokoládu, necháme ji rozpustit, zamícháme a přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulkou. 

04.Podáváme s dušenou rýží a zakysanou smetanou.

Chuť pokrmu doladí čerstvý koriandr.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo