Kuchyně
Mexická
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Hledáte recept na nejlepší chilli con carne? Roman Paulus přidává do tohoto tradičního pikantního mexického pokrmu tajnou surovinu. Podívejte se na video.
Energie
3 851 kJ / 920 kcal
Bílkoviny
43,20 g
Tuky
35,80 g
Vláknina
9,30 g
Sůl
3,50 g
Sacharidy
104,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozpálené pánvi s olejem orestujeme cibuli nakrájenou na menší kousky a česnek nadrobno, přidáme červenou papriku nakrájenou na kostičky a po chvíli také maso. Okořeníme oreganem, římským kmínem a chilli a necháme dobře orestovat.
02.Přidáme protlak, krátce orestujeme, přidáme mletou papriku a rajčata, podlijeme hovězím vývarem a dusíme doměkka.
03.Tip: Použít můžete také uzenou papriku.
03.Ke konci vaření přidáme červené fazole, osolíme a opepříme. Na závěr přidáme čokoládu, necháme ji rozpustit, zamícháme a přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulkou.
04.Podáváme s dušenou rýží a zakysanou smetanou.
Chuť pokrmu doladí čerstvý koriandr.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT