Dušený králík s opečenou cuketou a bagetou

play Přehrát video recept
Dušený králík s opečenou cuketou a bagetou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Podívejte se, jak připravit dušeného králíka s dijonskou hořčicí podle receptu Romana Pauluse. Recept najdete na stránkách Kuchyně Lidlu.

Tagy

Na víně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × králík Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 3 × lžíce dijonské hořčice Duc de Coeur
  • hladká mouka (na pomoučnění králíka)
  • olivový olej Italiamo
  • 1 × cibule
  • 3 × bobkové listy Mikado
  • 3 × větvičky čerstvého rozmarýnu
  • 200 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • 250 ml vývaru z králíka
  • 2 × lžíce zakysané smetany Pilos (obsah tuku 18 %)
  • čerstvá petrželka
  • 1 × cuketa
  • 1 × bageta
  • 1 × stroužek česneku

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 934 kJ / 941 kcal

Bílkoviny

98,90 g

Tuky

34,90 g

Vláknina

3,30 g

Sůl

3,20 g

Sacharidy

46,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Dušený králík

01.Králíka omyjeme, očistíme a vykostíme. Kosti použijeme na přípravu vývaru. Maso nakrájíme na stejně velké kousky, osolíme a opepříme. Ze všech stran potřeme 2 lžícemi dijonské hořčice, pomoučníme a opečeme v hluboké pánvi nebo v kastrolu na rozpáleném olivovém oleji dozlatova. Opečené kousky masa přendáme na talíř.

02.Do výpeku na pánvi přilijeme trochu oleje a orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme bobkové listy, 2 větvičky rozmarýnu a podlijeme bílým vínem. Chvíli povaříme a podlijeme vývarem. Přivedeme k varu a maso vrátíme zpátky do pánve. Osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme na mírném plameni 15 až 20 minut do změknutí. Na konec dochutíme lžící dijonské hořčice, vmícháme zakysanou smetanu a hrst nahrubo nasekané petrželky a stáhneme z ohně.

03.Tip: Suroviny a postup na přípravu králičího vývaru naleznete zde.

Příloha

04.Cuketu omyjeme, osušíme, odkrojíme špičky, překrojíme na poloviny a poté podélně na čtvrtky. Z každé části odkrojíme nebo pomocí lžíce odstraníme měkkou dužinu a nakrájíme příčně na proužky. Bagetu nakrájíme na plátky, opečeme z obou stran na malé pánvi s trochou olivového oleje dozlatova a posypeme trochou nakrájené petrželky. Do stejné pánvičky přilijeme trochu olivového oleje a ze všech stran opečeme kousky cukety, které ještě na pánvi ochutíme rukou rozmáčknutým stroužkem česneku, lístky zbylého rozmarýnu, solí a pepřem.

Servírování

05.Na talíř servírujeme dušeného králíka s omáčkou, opečenými kousky cukety a bagetou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo