Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Králíka omyjeme, očistíme a vykostíme. Kosti dáme do hrnce se studenou vodou, 1 oloupanou cibulí a divokým kořením (bobkové listy, kuličky černého pepře a nového koření). Asi 50 g mrkve, 50 g celeru a 30 g petržele omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky. Přidáme do hrnce, vaříme asi 2 hodiny a scedíme.
Vykostěného králíka nakrájíme na stejně velké kousky, osolíme a opepříme. V kastrolu rozehřejeme olivový olej a maso zprudka orestujeme z každé strany (restujeme asi 4 minuty). Zbylou kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Polovinu cibule nakrájíme najemno, česnek na plátky. Orestované maso přendáme do misky a na výpeku orestujeme česnek s cibulí a kořenovou zeleninu. Přidáme čerstvý rozmarýn a tymián. Když zelenina změkne, podlijeme vínem. Necháme zredukovat alkohol a podle potřeby podlijeme asi 500 ml připraveného vývaru. Maso vložíme zpět do kastrolu a pod pokličkou necháme pomalu dusit doměkka asi 20-25 minut. Poté přidáme na půlky nakrájené olivy, na menší kousky nakrájená sušená rajčata a nahrubo nasekanou petrželku. Nakonec zjemníme kouskem másla.
Králíka podáváme v hlubokém talíři ozdobeného trochou petrželky. Jako přílohu můžeme podávat vařené či pečené brambory nebo rozpečenou bagetu.