Dušené vepřové kostky s mrkví
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 15 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Na našich stránkách kuchynelidlu.cz najdete spoustu receptů na přípravu vepřových kostek. Vyzkoušejte ten nejnovější na vepřové v mrkvi od Romana Pauluse.

Tagy

Česká klasika

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g vepřových kostek na guláš Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 × lžíce hladké mouky Castello
  • rostlinný olej Promienna
  • 1 × cibule
  • kmín celý Mikado
  • 400 g mrkve
  • 300 ml čerstvé mrkvové šťávy
  • 700 ml vepřového vývaru
  • 100 g másla Pilos
  • lahůdková cibulka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 272 kJ / 782 kcal

Bílkoviny

44,10 g

Tuky

58,10 g

Vláknina

4,30 g

Sůl

2,40 g

Sacharidy

22,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Vepřové kostky osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a opečeme v pánvi s rozpáleným olejem.

02.Mezitím připravíme základ. Do rozehřátého hrnce nalijeme olej a dosklovata orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Kmín dáme do hmoždíře, nadrtíme nahrubo a přidáme k cibuli. Mrkev nakrájíme na menší kousky, přidáme k základu v hrnci a podlijeme mrkvovou šťávou.

03.Jakmile je maso orestované, stáhneme plamen, podlijeme trochou vývaru a přendáme do hrnce s připraveným mrkvovým základem. Přilijeme trochu vývaru, aby bylo maso ponořené. Dusíme pod pokličkou doměkka asi 45 minut.

04.Před dokončením vmícháme metličkou do omáčky máslo, čímž se omáčka zjemní a zahustí.

05.Asi ⅓ lahůdkové cibulky (zelenou část) nakrájíme na kolečka a přidáme do omáčky, zbylou cibulku v celku orestujeme v rozpálené pánvi s olejem, osolíme a opepříme.

Servírování

06.Maso servírujeme i s omáčkou do hlubšího talíře a ozdobíme orestovanou lahůdkovou cibulkou. Podáváme s dušenou rýží nebo vařenými, šťouchanými či pečenými bramborami.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo