Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 15 min.
Obtížnost
Začátečník
Na našich stránkách kuchynelidlu.cz najdete spoustu receptů na přípravu vepřových kostek. Vyzkoušejte ten nejnovější na vepřové v mrkvi od Romana Pauluse.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 272 kJ / 782 kcal
Bílkoviny
44,10 g
Tuky
58,10 g
Vláknina
4,30 g
Sůl
2,40 g
Sacharidy
22,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Vepřové kostky osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a opečeme v pánvi s rozpáleným olejem.
02.Mezitím připravíme základ. Do rozehřátého hrnce nalijeme olej a dosklovata orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Kmín dáme do hmoždíře, nadrtíme nahrubo a přidáme k cibuli. Mrkev nakrájíme na menší kousky, přidáme k základu v hrnci a podlijeme mrkvovou šťávou.
03.Jakmile je maso orestované, stáhneme plamen, podlijeme trochou vývaru a přendáme do hrnce s připraveným mrkvovým základem. Přilijeme trochu vývaru, aby bylo maso ponořené. Dusíme pod pokličkou doměkka asi 45 minut.
04.Před dokončením vmícháme metličkou do omáčky máslo, čímž se omáčka zjemní a zahustí.
05.Asi ⅓ lahůdkové cibulky (zelenou část) nakrájíme na kolečka a přidáme do omáčky, zbylou cibulku v celku orestujeme v rozpálené pánvi s olejem, osolíme a opepříme.
06.Maso servírujeme i s omáčkou do hlubšího talíře a ozdobíme orestovanou lahůdkovou cibulkou. Podáváme s dušenou rýží nebo vařenými, šťouchanými či pečenými bramborami.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT