Kuchyně
Italská, Zdravá
Doba přípravy
2 hod. 10 min.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
0 kJ /
Bílkoviny
0,00 g
Tuky
0,00 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
0,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Velká rajčata oloupeme, zbavíme pecek a nakrájíme na poloviny či měsíčky. Cherry rajčata pouze rozpůlíme.
02.Obojí poklademe na plech vymazaný olivovým olejem. Ochutíme solí, pepřem a nasekaným tymiánem.
Když rajčata lehce posypete moučkovým cukrem, získáte lehce zkaramelizovanou chuť.
03.
Sušíme v troubě rozehřáté na 80-90 °C asi 2 hodiny.
04.
V pánvi s rozehřátým olivovým olejem opečeme plátky pečiva dokřupava a následně je potřeme stroužkem česneku.
V míse promícháme na kostky nakrájenou mozzarellu, olivový olej, balzamikový ocet, nasekanou čerstvou bazalku, dobře promícháme a necháme krátce marinovat.
Do sýrové směsi přidáme na menší kousky nakrájená sušená rajčata, sůl a pepř. Promícháme a směs naneseme na opečenou ciabattu. Dozdobíme polosušenými cherry rajčaty a lístkem bazalky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT