Müsli s mlékem či jogurtem je oblíbená snídaně v každém věku. Vyzkoušejte snadný recept Karolíny Kamberské s mandlemi a sušenými švestkami. Nejlepší je totiž připravit si domácí müsli, kde si složení ohlídáte sami.
Müsli s mlékem či jogurtem je oblíbená snídaně v každém věku. Vyzkoušejte snadný recept Karolíny Kamberské s mandlemi a sušenými švestkami. Nejlepší je totiž připravit si domácí müsli, kde si složení ohlídáte sami.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Do mísy nasypeme ovesné vločky, přidáme slunečnicový olej, švestková povidla a perníkové koření a promícháme, aby vznikly hrudky, nejlépe rukama.
Tip: Podle chuti můžete přidat i med, ale není to nutné, povidla jsou sladká dost.
2. Směs vysypeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C celkově asi 30 minut.
3. Po 15 minutách přidáme celé mandle a dopečeme.
Tip: Kombinace vloček s mandlemi a sušenými švestkami se skvěle hodí k podzimu. Studie ukazují, že sušené švestky dokážou zpomalit osteoporózu a vylepšit trávení, zvlášť u žen po menopauze. Zdravá dávka je kolem pěti sušených švestek denně, to je asi 100 kilokalorií.
4. Ihned po dopečení, ještě zatepla přidáme sušené švestky.
Tip: Můžete přidat hořkou čokoládu po dopečení.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 254 kcal, 6 g bílkovin, 36 g sacharidů, 8 g tuků, 5,2 g vlákniny.