Kuchyně
Zdravá
Počet porcí
15 porcí
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Müsli s mlékem či jogurtem je oblíbená snídaně v každém věku. Vyzkoušejte snadný recept Karolíny Kamberské s mandlemi a sušenými švestkami. Nejlepší je totiž připravit si domácí müsli, kde si složení ohlídáte sami.
Energie
1 028 kJ / 246 kcal
Bílkoviny
6,60 g
Tuky
8,90 g
Vláknina
5,30 g
Sůl
0,01 g
Sacharidy
32,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do mísy nasypeme ovesné vločky, přidáme slunečnicový olej, švestková povidla a perníkové koření a promícháme, aby vznikly hrudky, nejlépe rukama.
Podle chuti můžete přidat i med, ale není to nutné, povidla jsou sladká dost.
02.Směs vysypeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C celkově asi 30 minut.
03.Po 15 minutách přidáme celé mandle a dopečeme.
Kombinace vloček s mandlemi a sušenými švestkami se skvěle hodí k podzimu. Studie ukazují, že sušené švestky dokážou zpomalit osteoporózu a vylepšit trávení, zvlášť u žen po menopauze. Zdravá dávka je kolem pěti sušených švestek denně, to je asi 100 kilokalorií.
04.Ihned po dopečení, ještě zatepla přidáme sušené švestky.
Můžete přidat hořkou čokoládu po dopečení.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT