Kuchyně
Česká
Počet porcí
7 porcí
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Co s úrodou rajčat? Roman Paulus radí připravit domácí kečup! Uvidíte, že s hranolky ho budou vaše děti milovat. A dospělým zachutná s grilovaným masem.
Energie
636 kJ / 152 kcal
Bílkoviny
1,90 g
Tuky
0,40 g
Vláknina
3,50 g
Sůl
2,20 g
Sacharidy
37,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z vody, skořice, hřebíčku a divokého koření připravíme rozvar. Po uvaření scedíme.
02.Do mixovací nádoby vložíme na kusy nakrájená rajčata, cukr, jablka zbavená jadřinců a nakrájená na kostky, připravený rozvar, jablečný ocet, sůl, kyselinu citronovou a cibuli nakrájenou na větší kostky.
Máte rádi ostrá a pikantní jídla? Přidejte ještě chilli.
03.Nádobu uzavřeme a rozmixujeme (program manuální vaření, stupeň 10, 30 vteřin, pravotočivý chod).
04.Po rozmixování kečup vaříme asi 1 hodinu (program manuální vaření, 100 °C, 1 hodina) a nakonec ještě jednou rozmixujeme dohladka (program manuální vaření, stupeň 10, pravotočivý chod).
Pokud připravujete kečup z větších rajčat, která obsahují více vody, vařte kečup déle.
05.Hotový kečup je tekutý, svoji typickou konzistenci získá až po vychladnutí.
06.Ještě teplý kečup naplníme do sklenic a otočíme dnem vzhůru. Takto vydrží několik měsíců.
07.Z uvedeného množství připravíte 7 sklenic kečupu o objemu 290 ml.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT