Domácí čokoládovo-oříškový krém

play Přehrát video recept
Domácí čokoládovo-oříškový krém
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Kdo z nás v dětství rád nemlsal různé čokoládové krémy. Některým z nás to vydrželo až do dospělosti. Připravte si takový krém sami doma, protože nic se nevyrovná domácím sladkostem a mlskám. Je to tak snadné, podívejte se na video s Romanem Paulusem. 

Tagy

Cukrárna

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Domácí čokoládovo-oříškový krém

  • 250 g lískové oříšky Alesto
  • 1 × lžíce vanilkové aroma
  • 1 × špetka sůl Kania
  • 170 g mléčná čokoláda FIn Carré
  • 75 g moučkový cukr Belbake
  • 3 × lžíce kakao Belbake
  • 1 × lžíce rostlinný olej Vita D´or

Orientační nutriční hodnoty

Energie

12 789 kJ / 3 057 kcal

Bílkoviny

53,30 g

Tuky

222,00 g

Vláknina

31,80 g

Sůl

0,90 g

Sacharidy

206,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Lískové oříšky opražíme v troubě nebo nasucho v pánvi a zbavíme slupky. Vložíme do mixéru a rozmixujeme na jemnou pastu.

02.K rozemletým oříškům přidáme vanilkové aroma, špetku soli, rozpuštěnou mléčnou čokoládu, moučkový cukr, kakao a olej. Rozmixujeme na jemnou hmotu a přendáme do uzavíratelné skleničky.

03.Uchováváme v chladu, ale před použitím necháme povolit při pokojové teplotě. V lednici vydrží několik týdnů.

04.Hodí se na palačinky, do dezertů nebo jen tak na lžičku.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo