Kuchyně
Česká
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Profesionál
Kdo z nás v dětství rád nemlsal různé čokoládové krémy. Některým z nás to vydrželo až do dospělosti. Připravte si takový krém sami doma, protože nic se nevyrovná domácím sladkostem a mlskám. Je to tak snadné, podívejte se na video s Romanem Paulusem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
12 789 kJ / 3 057 kcal
Bílkoviny
53,30 g
Tuky
222,00 g
Vláknina
31,80 g
Sůl
0,90 g
Sacharidy
206,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Lískové oříšky opražíme v troubě nebo nasucho v pánvi a zbavíme slupky. Vložíme do mixéru a rozmixujeme na jemnou pastu.
02.K rozemletým oříškům přidáme vanilkové aroma, špetku soli, rozpuštěnou mléčnou čokoládu, moučkový cukr, kakao a olej. Rozmixujeme na jemnou hmotu a přendáme do uzavíratelné skleničky.
03.Uchováváme v chladu, ale před použitím necháme povolit při pokojové teplotě. V lednici vydrží několik týdnů.
04.Hodí se na palačinky, do dezertů nebo jen tak na lžičku.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT