Crème brûlée
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Francouzská

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Crème brûlée patří ke klasice francouzské cukrařiny. Vždy vypadá skvěle a jen těžko budete hledat někoho, kdo ho nemá rád. Připravit lahodný krém vyrobený ze žloutků, smetany a cukru a vanilky s karamelovou krustou není až tak těžké, podívejte se na video s Romanem Paulusem a zjistíte, že to sami hravě zvládnete.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 ml čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • 250 ml žloutků
  • 75 g cukru
  • 1 × vanilkový lusk
  • třtinový cukr
  • čerstvé ovoce na ozdobu – jahody, maliny, ostružiny, borůvky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

11 334 kJ / 2 709 kcal

Bílkoviny

51,70 g

Tuky

232,20 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,70 g

Sacharidy

99,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Smetanu smícháme s cukrem a žloutky a přidáme zrníčka z vanilkového lusku. Přelijeme do zapékacích misek a pečeme v pekáči s vodou v troubě předehřáté na 120 °C 35 - 40 minut. Konzistence dezertu by měla být krémová. Po vyjmutí z trouby vložíme misky vychladnout do lednice. Až po vychladnutí zasypeme třtinovým cukrem a zapečeme zapékací pistolí. Dezert podáváme ozdobený čerstvým ovocem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo