Kuchyně
Francouzská
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Profesionál
Crème brûlée patří ke klasice francouzské cukrařiny. Vždy vypadá skvěle a jen těžko budete hledat někoho, kdo ho nemá rád. Připravit lahodný krém vyrobený ze žloutků, smetany a cukru a vanilky s karamelovou krustou není až tak těžké, podívejte se na video s Romanem Paulusem a zjistíte, že to sami hravě zvládnete.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
11 334 kJ / 2 709 kcal
Bílkoviny
51,70 g
Tuky
232,20 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,70 g
Sacharidy
99,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Smetanu smícháme s cukrem a žloutky a přidáme zrníčka z vanilkového lusku. Přelijeme do zapékacích misek a pečeme v pekáči s vodou v troubě předehřáté na 120 °C 35 - 40 minut. Konzistence dezertu by měla být krémová. Po vyjmutí z trouby vložíme misky vychladnout do lednice. Až po vychladnutí zasypeme třtinovým cukrem a zapečeme zapékací pistolí. Dezert podáváme ozdobený čerstvým ovocem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT