Čokoládový koláč s jahodami

Čokoládový koláč s jahodami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

10 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Kombinace čokolády s jahodami je nesmrtelná. Připravte si čokoládový koláč s jahodami podle receptu kuchynelidlu.cz.

Tagy

Koláče

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 10 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Korpus

  • 200 g celozrnných máslových sušenek Sondey
  • 1 × lžíce cukru krupice Castello
  • 5 × lžíce rozpuštěného másla Pilos

Krém

  • 300 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 2 × lžíce cukru krupice Castello
  • 1 × lžíce vanilinového cukru Castello
  • 100 g mléčné čokolády Fin Carré
  • 100 g hořké čokolády Fin Carré
  • 2 × vejce "M"
  • špetka soli Castello

Poleva

  • 50 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 50 g hořké čokolády Fin Carré
  • 400 g čerstvých jahod

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 898 kJ / 454 kcal

Bílkoviny

6,00 g

Tuky

32,40 g

Vláknina

3,50 g

Sůl

0,26 g

Sacharidy

34,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Korpus

01.Sušenky nalámeme, vložíme do mixéru, přidáme 1 lžíci cukru a rozpuštěné máslo a rozmixujeme, až vznikne hmota, která svou konzistencí bude připomínat mokrý písek. Směsí pak vyložíme dno a okraje formy. Takto připravený korpus vložíme do trouby rozehřáté na 180 °C a pečeme asi 10 minut.

Krém

02.Do rendlíku vlijeme 300 ml smetany, přidáme 2 lžíce cukru, vanilinový cukr a přivedeme k varu. Odložíme z ohně stranou, přidáme 100 g mléčné a 100 g hořké čokolády nalámané na kousky a mícháme, až se čokoláda rozpustí.

03.Vejce se špetkou soli vyšleháme v míse do nadýchané hmoty a za stálého míchání přidáme do rendlíku ke smetaně s čokoládou. Hotový krém vlijeme na předpečený korpus a vložíme do trouby na dalších asi 25 minut.

Poleva

04.Zbytek smetany vlijeme do misky, kterou postavíme na hrnec vložený do vroucí vody. Přidáme na kousky nalámanou hořkou čokoládu a necháme rozpustit.

Servírování

05.Vzniklou polevu nalijeme na vychladlý koláč a navrch poklademe omyté jahody. Před podáváním necháme celý dort alespoň 1 hodinu zchladit v lednici.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo