Burger z lososa
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Běžně se burgery připravují z hovězího masa, čas od času ale neuškodí ochutnat něco jiného – tentokrát vám doporučíme rybí burger. Milovníci lososa tento nový způsob podávání určitě s radostí přivítají, oblíbí si ho ale i ti, kteří ryby přímo nevyhledávají. Velkou roli v tomto pokrmu (jako vždy) hraje čerstvost surovin, kvalitní pečivo a správně vybrané přílohy. V nejnovějším dílu Kulinářské akademie se dozvíte, jak z lososa připravit hamburger a s jakými přílohami rybí maso chutná nejlépe. K rybímu burgeru se hodí speciální hamburgerová houska, chcete vědět jaká? Podívejte se na video s Romanem Paulusem, kde se vše dozvíte.

Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Burger z lososa

  • 600 g lososa bez kůže
  • 1 × menší červené cibule
  • 2 × lžíce sekané petrželky
  • 2 × lžíce sekané bazalky
  • sůl
  • pepř
  • 1 × citron (kůra)
  • 4 × černé housky na hamburger
  • rostlinný olej na opečení listy hlávkového salátu
  • 200 g guacamole
  • rajčata
  • okurky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

9 404 kJ / 2 248 kcal

Bílkoviny

151,20 g

Tuky

118,10 g

Vláknina

19,20 g

Sůl

4,90 g

Sacharidy

142,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Lososa očistíme, nakrájíme na kostky, vložíme do mixéru, přidáme červenou cibuli nakrájenou na menší kousky, opepříme, osolíme, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, nasekané bylinky a rozmixujeme, ne však úplně najemno. Směs dochutíme a vytvarujeme burgery, které opečeme z obou stran v rozpálené grilovací pánvi s trochou oleje. Lososa nepropékáme úplně, uvnitř musí zůstat šťavnatý.

02.Černou housku na hamburger rozřízneme a opečeme z obou stran v téže pánvi.

03.Na spodní část bulky položíme list salátu, plátky rajčat a okurky, lososový burger a guacamole a uzavřeme vrchní částí housky.

Servírování

04.Burger z lososa podáváme se zbylým guacamole, které servírujeme podáváme v  misce zvlášť. Místo klasických hranolek můžeme podávat hranolky z čerstvých okurek.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo