Kuchyně
Americká
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Běžně se burgery připravují z hovězího masa, čas od času ale neuškodí ochutnat něco jiného – tentokrát vám doporučíme rybí burger. Milovníci lososa tento nový způsob podávání určitě s radostí přivítají, oblíbí si ho ale i ti, kteří ryby přímo nevyhledávají. Velkou roli v tomto pokrmu (jako vždy) hraje čerstvost surovin, kvalitní pečivo a správně vybrané přílohy. V nejnovějším dílu Kulinářské akademie se dozvíte, jak z lososa připravit hamburger a s jakými přílohami rybí maso chutná nejlépe. K rybímu burgeru se hodí speciální hamburgerová houska, chcete vědět jaká? Podívejte se na video s Romanem Paulusem, kde se vše dozvíte.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
9 404 kJ / 2 248 kcal
Bílkoviny
151,20 g
Tuky
118,10 g
Vláknina
19,20 g
Sůl
4,90 g
Sacharidy
142,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Lososa očistíme, nakrájíme na kostky, vložíme do mixéru, přidáme červenou cibuli nakrájenou na menší kousky, opepříme, osolíme, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, nasekané bylinky a rozmixujeme, ne však úplně najemno. Směs dochutíme a vytvarujeme burgery, které opečeme z obou stran v rozpálené grilovací pánvi s trochou oleje. Lososa nepropékáme úplně, uvnitř musí zůstat šťavnatý.
02.Černou housku na hamburger rozřízneme a opečeme z obou stran v téže pánvi.
03.Na spodní část bulky položíme list salátu, plátky rajčat a okurky, lososový burger a guacamole a uzavřeme vrchní částí housky.
04.Burger z lososa podáváme se zbylým guacamole, které servírujeme podáváme v misce zvlášť. Místo klasických hranolek můžeme podávat hranolky z čerstvých okurek.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT