Bruschetta s lososovým tatarákem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Lososový tatarák není jen skvělý chutný předkrm, ale hodí se také k dochucení italské bruschetty. Křupavá topinka provoněná česnekem a olivovým olejem může mít různé chuťové varianty. K nejoblíbenější verzi patří čerstvá rajčata a bazalka, ale v tomto díle Kulinářské akademie Lidlu vám Roman Paulus ukáže, že je možné připravit ji i z jiných surovin, konkrétně z lososa. Dozlatova opečený chléb s chutným lososovým tatarákem a výrazným lososovým kaviárem je chuťovka, která se hodí na rodinnou oslavu, silvestrovskou party, velikonoční tabuli nebo jen sobotní odpoledne u televize. Příprava nevyžaduje příliš mnoho času a suroviny jsou všeobecně dostupné. Určitě si ji zařaďte do svého menu!

Tagy

Party

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Lososový tatarák

  • 400 g čerstvého lososa
  • 3 × lžíce pažitky
  • 1,5 × lžíce kaparů
  • 0,5 × citronu (šťáva)
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Bruschetta

  • italský chléb na bruschetty
  • česnek

Na zdobení

  • lososový kaviár
  • křepelčí vajíčko
  • pažitka
  • červená cibule
  • jarní cibulka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 522 kJ / 842 kcal

Bílkoviny

82,50 g

Tuky

53,90 g

Vláknina

0,70 g

Sůl

1,40 g

Sacharidy

2,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Lososový tatarák

01.Lososa zbavíme kůže a nakrájíme na velmi malé kostičky, přidáme nadrobno nakrájenou pažitku, lžíci nasekaných kaparů, zakápneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, důkladně zamícháme a necháme asi 5 minut odstát. Poté případně ještě dochutíme a znovu zamícháme.

Bruschetta

02.Chléb nakrájíme na plátky a opečeme v rozehřáté grilovací pánvi bez tuku. Opečený chléb potřeme česnekem, zakápneme olivovým olejem, naneseme na něj tatarák a dozdobíme vařeným křepelčím vajíčkem, lososovým kaviárem, na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a nudličkami červené cibule.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo