Bramborové noky s omáčkou z pečených rajčat a fety

play Přehrát video recept
Bramborové noky s omáčkou z pečených rajčat a fety
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Řecká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 10 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Talíř plný středomořských chutí v podobě rajčat a sýru feta s jemnými bramborovými noky. Vyzkoušejte recept Romana Pauluse inspirovaný řeckou kuchyní.


Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g cherry rajčata
  • 0,5 × cibule
  • 6 × stroužek česnek
  • sušené oregano Kania
  • čerstvý rozmarýn
  • 200 g sýr feta Eridanous
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • extra panenský olivový olej Eridanous
  • 400 g bramborové noky Chef Select
  • čerstvá bazalka

Orientační nutriční hodnoty

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Do menšího pekáče vložíme celá cherry rajčata bez stopek, cibuli nakrájenou na větší kusy, celé oloupané stroužky česneku, ochutíme oreganem a lístky rozmarýnu, přidáme sýr feta v celku, osolíme, opepříme, ochutíme chilli a pokapeme olivovým olejem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut na 220 °C. Rajčata by měla mít po této době lehce zlatavou barvu a sýr by se měl roztékat. Ke konci pečení můžeme snížit teplotu na 180 °C.

02.Jakmile jsou rajčata hotová a sýr zlatavý, všechno rozmačkáme šťouchadlem. Omáčku můžeme rozmixovat.

03.Bramborové noky vsypeme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme asi 2 minuty.

Bramborové noky můžete připravit i domácí, recept najdete v Kulinářské akademii Lidlu. 

04.Omáčku vlijeme do hrnce a zahřejeme. Přidáme uvařené noky a necháme krátce dovařit. Můžeme ještě dochutit solí, pepřem a chilli.

05.Podáváme v hlubším talíři, zakápneme olivovým olejem a ozdobíme snítkou bazalky.

Omáčka se hodí i k těstovinám. Pokud Vám zbyde, je skvělá i na studeno jako dip s bagetou nebo focacciou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo